Прочитај ми чланак

Прекинута утакмица (Партизан Црвена звезда) у понедељак без публике! (видео)

0

Српска кошарка добила је шамар од ког ће образ дуго, дуго бридети! Финале Купа Радивоја Кораћа у крагујевачкој хали „Језеро“ прекинуто је након упада хулигана на паркет, па ће Партизан и Црвена звезда борбу за трофеј наставити у понедељак од 18 часова.

Сусрет је прекинут на 4:06 до краја треће четвртине при резултату 43:43 (22:25, 16:16, 5:2)!

Није ово први инцидент овакве врсте, али би могао да остави дубоке последице! Скандал и срамно понашање „навијача“ који су улетели на паркет четири минута пре краја треће четвртине и туча са полицијом изазвали су прекид борбе за „Жућкову левицу“!

„Димна бомба“ је изазвала панику у дворани „Језеро“ и почело се са пражњењем трибине, прекид је трајао 54 минута и таман када је требало да се настави финале, уследили су нови сукоби.

Док су се кошаркаши Звезде и Партизана загревали, на паркету су се нашли председници оба клуба, Предраг Даниловић и Небојша Човић, као и председник КСС-а Драган Ђилас. Тренер црно-белих Душко Вујошевић је ушао у вербални сукоб са навијачима црвено-белих, Човић је затражио да се утакмица не настави, а први човек српског савеза донео је одлуку да финале буде настављено у понедељак пред празним трибинама.

Још се разматра да ли ће се наставити где се сталом, или ће се играти цео меч.

А сама утакмица, била је права финална, мада питање колико је то уопште битно… Прва четвртина протекла је у тврдој борби, публика је гледала право финале и одличну игру капитена који су носили своје екипе. Играло се кош за кош, црвено-бели су углавном били у вођству, осим у трећем минуту када Лучић погодио тројку за 6:4. Брзо су међутим Нелсон, Ракочевић и Суботић вратили Звезди предност (9:6) средином уводне деонице.

Након тога се догодио и један од битнијих тренутака, пошто је Дру Гордон повредио лево раме приликом једног дуела са Катићем, морао на клупу, али се вратио на терен.

На другој страни Нелсон је тројком одвео свој тим на 12:8, а Ракочевић до првог, малог одмора диктирао игром свог тима и терао ривале на фаулове, па су тако Милосављевић и Богдановић већ имали две личне грешке. Скот је поготком са дистанце одвео Звезду на „+6“ (22:16) и затим погодио једно од два слободна бацања, а Вестерман и Бертанс нису дозволили ривали да у другу деоницу уђе са осетнијом разликом – 22:25.

Прорадио је шут Симоновићу у наставку, подсетио је зашто је доведен у Звезду, али му је на прву тројку одговорио Вестерман за минимално вођство Партизана (29:28), док су другом црвено-бели повели 33:30.

Кренуо је Ракочевић у 17. минуту на полагање, али га је Гордон јурио и с леђа снажно блокирао, након чега је Симоновић направио намеран фаул, што црно-бели нису искористили на прави начин. Лучић је погодио једно од два слободна бацања (35:34), а Богдановић у наредном нападу промашио тројку.

Растрзану игру на обе стране прекинуо је Суботић тројком за 39:37 на 46 секунди до краја првог полувремена, што је натерало Душка Вујошевића да тражи први тајм-аут. До одмора Ракочевић је са пенала погодио за Звезду па ће његов тим у трећу четвртину улази са три поена предности – 41:38.

Изузетно лоше су црвено-бели отворили друго полувреме, пет минута су били без поена, за шта је заслужна и одлична одбрана српског првака. Катић је промашио зицер, грешио је, неочекивано и Ракочевић, али ни Партизан није блистао у нападу.

Успели су тројком Бертанса да пређу у вођство (43:41), да би Скот полагањем из контре прекинуо црну серију свог тима и поравнао резултат.

А, онда, право ниоткуда скандал и већ описан шамар који је добила српска кошарка…

 

(Блиц)