Прочитај ми чланак

„Градим ефикасну Звезду“

0

zvezda-logo(Спортске.нет)

Славиша Стојановић тек други дан има екипу Црвене звезде под својом командом и не може се рећи да је упознао тим након што га је два дана посматрао и два дана радио са њим што је и сам признао.

„Рано је причати о било чему јер бих могао да погрешим и да будем погрешно схваћен. На утакмици са Домжалама ћемо пробати неке играче који нису играли у Новом Месту, али још увек не могу да причам о стилу игре или формацији јер ћемо све то тек уигравати“ казао је Стојановић.

Тренер Црвене звезде у Новом Месту је само „хватао белешке“ али му је и то било довољно да схвати да Звезди недостаје ефикасност на чијем ће се побољшању радити у предстојећем периоду.

„Хоћу игру и пас ка голу, не ка линијама терена. Фудбал се игра за гол и то је наш циљ. Желим агресију свих 90 минута и офанзивност читавог тима. Против Крке у Новом Месту смо имали заиста доста изгледних прилика, а мало смо реализовали. Дакле, ефикасност мора бити много боља и то је сегмент за унапређење, а он долази кроз самоувереност и концентрацију“ истиче тренер Црвене звезде.

У првом контролном мечу Звезда је уписала минималну победу над Крком а наредни меч игра се у Домажалама против истоименог клуба.

Клуб који ће у суботу одмерити снаге са црвено-белима некада је водио Славиша Стојановић, па ће стратег црвено-белих дебитовати на клупи свог новог тима управо притив екипе са којом је у прошлости освојио две титуле у Словенији.

„Заиста је то лепа и чудна коинциденција. Тако се наместило. У Домжалама ради много мојих драгих пријатеља и нема сумње да ће тамо Звезда бити дочекана како доликује. Њима је то генарална проба пред старт квалификација за Лигу Европе и нема сумње да ће нам бити добар противник“ поручио је Стојановић.

Звезда ће до дуела са Домжалама имати још два тренинга који ће додатно послужити Стојановићу да увиди са чим располаже на почетку припремног периода.