Прочитај ми чланак

Фудбалери Смедерева добили батине и једва избегли линч

0

Утакмица 26. кола Српске лиге Запад између Полета из чачанског насеља Љубић и Смедерева прекинута је почетком другог полувремена због туче на терену.

928f5d8788384fbf29cc41a3bfb6d1d6

Фото: Промо

 

Утакмица 26. кола Српске лиге Запад између Полета из чачанског насеља Љубић и Смедерева прекинута је почетком другог полувремена због туче на терену.

Све је почело када се на центру повредио гостујући фудбалер Жељко Тасић. Домаћи су мислили да ће игра да се прекине, али су Смедеревци наставили акцију, а Мирослав Станић је постигао погодак.

– Истог тренутка је свих 11 играча Полета јурило Станића, шутирали су га, а он је побегао до наше клупе. Ми смо га заштитили, али смо сви добили батине – у једном даху прича тренер Смедерева Михаило Ивановић.

Искусни стручњак је додао да су у терен улетели и челници домаћег клуба.

– Претили су нам, а мени највише. То је све трајало 20 минута. Ми смо сачекали полицију која нас је извела са стадиона и испратила до магистрале. Сви играчи су добили батине, а четири или пет је отишло у смедеревску болницу. На срећу повреде нису озбиљне – истакао је Ивановић.

Он и даље не може да верује шта се све издешавало на утакмици.

– Као тренер радим 30 година, а пре тога сам 15 година био тренер и новинар и ово нисам никада видео у животу. Најблаже речено, то је био покушај масакра. Од првог минута је атмосфера била наелектрисана, јер су фудбалери Полета направили неколико бруталних фаулова, па сам се плашио да неком нашем играчу не поломе ногу. После се то мало смирило, али је у другом полувремену опет почело са грубостима – закључио је Ивановић и додао да никада до сада није било проблема на релацији ова два клуба.

ХАЈКА НА СМЕДЕРЕВО

Ивановић тврди да води кампања како се Смедереву не би дозволио улазак у Прву лигу.

– Тренирао сам више од 20 клубова и никада нисам видео да један тим добије толико картона. Арбири редовно досуђују пенале против нас.