• Почетна
  • СПОРТ
  • Фудбал: Због увредљивог навијања биће прекинуте утакмице!
Прочитај ми чланак

Фудбал: Због увредљивог навијања биће прекинуте утакмице!

0

Заједница фудбалских Суперлигаша објавила је текст који ће бити прочитан публици у случају да због увредљивог навијања, вређања играча и других актера утакмице или политичких парола меч првенства Србије буде прекинут.

Гледаоци ће најпре бити упозорени на такво понашање, потом ће бити обавештени о привременом прекиду сусрета, а на крају и о трајном прекиду.

Ево како гласе  поруке које су већ припремљене за те три ситуације:

Минут ћутања за преминулог новинара „Журнала“

Сви мечеви 16. кола Суперлиге, о чијим детаљима и сатници можете више погледати овде, у уторак и среду почеће минутом ћутања у част преминулог спортског новинара „Спортског журнала“ Драгана Пантелића.

Прво саопштење:

 „Поштовани посетиоци, молимо вас за мало пажње. Ово је важно сигурносно обавештење. Због уоченог расистичког понашања (увредљивог навијања, вређања играча и других актера утакмице или политичких парола) дела гледалаца, које угрожава (омета) ток утакмице, судија даје напомену да може да прекине утакмицу.

Расизам (увредљиво навијање, вређање, политичке пароле) на фудбалским стадионима не сме бити толерисан. Молимо вас да имате у виду, односно да ову поруку најозбиљније схватите, да ће у случају наставка оваквог понашања утакмица бити прекинута – привремено или трајно. Уживајте у фудбалу и реците гласно и јасно НЕ расизму (неспортском навијању). Хвала вам на разумевању“.

Друго саопштење:

„Поштовани посетиоци, Молимо вас за мало пажње. Ово је важно сигурносно обавештење. Због чињенице да је расистичко (увредљиво навијање, вређање играча и других актера утакмице, политичких парола), понашање у гледалишту настављено, утакмица се привремено прекида на минута (5-10). Тимови ће отићи у свлачионице.

Још једном вас подсећамо да расизму (увредљивом навијању, вређању играча и других актера утакмице, политичким и другим неприкладним паролама), на фудбалским стадионима не сме бити места и да такве појаве неће бити толерисане.

Ако се овакво понашње публике (навијача) настави, утакмица ће бити трајно прекинута, а адекватне дисциплинске и друге мере ће бити предузете према гледаоцима и клубовима. Понављамо, утакмица ће се трајно прекинути уколико се овакво понашање настави. Захваљујемо се на пажњи“.

Треће саопштење:

„Поштовани посетиоци, Молимо вас за мало пажње. Ово је важно сигурносно обавештење Са жаљењем вас обавештавамо да је, због континуираног расистичког (увредљивог навијања, вређања играча и других актера утакмице, политичких парола) понашања међу гледаоцима. које омета ток утакмице, судија одлучио да трајно прекине утакмицу.

Понављамо: Утакмица је трајно прекинута. Моле се сви гледаоци да у миру и реду напусте стадион. У интересу безбедности, сви гледаоци се моле да следе инструкције редара и других лица задужених за сигурност на стадиону. Даље изјаве и информације о последицама прекинуте утакмице добићете путем средстава јавног информисања и интернет сајта клуба“.

(Блиц)