Прочитај ми чланак

Фудбал: Вечити дерби – коме иде титула? (анализа)

0

derbi-velika103447220121125123612(sportske.net)
До краја је осам кола, Звезда је на -4, а како ствари стоје шанса за титулу је да добије дерби, у случају да Партизан наставе са киксевима…

У оптицају су 24 бода, предност Партизана није ненадокнадива, али је Звезда реално и даље далеко од титуле.

До краја сезоне, Партизан чекају гостовања код Јавора који је сигуран у средини, на врућим теренима у Пазару и Крагујевцу, али и против отписаног Смедерева у претпоследњем колу.

Код куће шампион дочекује Рад, Раднички Ниш, Звезду и последње коло екипу Спартака.

Реално, Звезда за преокрет има времена још пет или шест кола, у којима ће дочекати Спартак, Доњи Срем и ОФК Београд, док гостују у Борчи и Јагодини.

Дерби је три кола пре краја првенства, како сада ствари стоје могао би да реши питање шампиона, у случају да Партизан још негде киксне, а Звезда настави са победама.

Наиме, ако и после те утакмице шампион буде имао предност, тешко је поверовати да на гостовању у Смедереву против сада већ друголигаша и последње коло на свом терену против Спартака могу да испусте бодове за нову титулу.

Партизан је сам себе довео у неугодну ситуацију, но притисак је и даље на ривалу јер Звезда мора да настави да побеђује и да чека нове киксеве ривала.

Сада се тек види колико је Војводина изгубила поразом од ОФК Београда код куће прошле недеље, наиме, да су сада на -4 имали би право на наду, тим пре што Звезда и Партизан играју између себе, а Новосађани немају лош распоред и уз то дочекују Звезду последње коло код куће.

Овако, победа у Хумској прија, али је прво мести и даље веома далеко и освајање купа остаје много реалнија опција.