• Почетна
  • СПОРТ
  • Фудбал (треће коло): Победе гостију, Чукарички и даље први! (Преглед утакмица)
Прочитај ми чланак

Фудбал (треће коло): Победе гостију, Чукарички и даље први! (Преглед утакмица)

0

fudbal123

(Б92, Мондо)

У овим моментима игра се четири меча трећег кола Јелен Суперлиге, који су у знак протеста против ФСС почели са шест минута закашњења.

Рад дочекује нишки Раднички, у Ужицу играју Слобода и Нови Пазар, Вождовац гостује Јавору, а на Карабурми се игра мали градски дерби између ОФК Београда и Чукаричког.

Од 19.часова у Крушевцу се састају Напредак и Црвена звезда.

Председник ФК Црвена звезда Драган Џајић у петак је објавио саопштење у којем позива клубове да утакмице почну са шест минута закашњења у знак протеста против стања у српском фудбалу.

Четири меча другог кола каснила су по пет минута из истог разлога, па је Дисциплинска комисија ФСС изрекла условне казне Црвеној звезди, ОФК Београду, Спартаку, Вождовцу и нишком Радничком.

Почетак утакмице каснио је шест минута на сва четири стадиона.

У недељу се играју преостала два меча, Партизан дочекује Раднички из Крагујевца, а Војводина ће угостити Спартак.

Субота
Јелен Суперлига, 3. коло:

Јавор – Вождовац 0:2 (0:0)
/Марушић 48, Ожеговић 82/

ОФК Београд – Чукарички 1:2 (0:1)
/Шкрбић 75 – Стојиљковић 25, Секулић 51/

Слобода Поинт – Нови Пазар 0:0

Рад – Раднички Ниш 0:2 (0:0)
/Пауљевић 52, 82/

19:00 Напредак – Црвена звезда
20:00 Јагодина – Доњи Срем


Недеља:

19:00 Партизан – Раднички Крагујевац
20:30 Војводина – Спартак

Највише узбуђења у првом полувремену виђено је на Карабурми, где ОФК Београд и Чукарички играју одличну утакмицу.

Гости су пропустили прилику да поведу из пенала у 9. минуту, пошто је Игор Матић погодио стативу. Прекршај за најстрожу казну скриво је капитен ОФК Беогрда Марко Петковић који је због тога добио и други жути картон у свом опроштајном мечу од „романтичара“.

То није био крај узбуђењима у првом делу утакмице.

У 24. минуту везиста домаћих Игор Ивановић фаулиран је у шеснаестерцу гостију, тако што га је голман Боривоје Ристић оборио у петерцу. Судија Марко Поповић поново је показао на белу тачку.

Најстрожу казну извео је повратник после повреде Драган Богавац, а голман „брђана“ лако је зауставио шут искусног нападача ОФК Београда, бацивши се у десну страну.

Ристић је одмах угледао усамљеног нападача Николу Стојиљковића, јако испуцао лопту, а брзоноги центарфор гостију, под фаулом Богдана Планића, главом са 16 метара савладао је истрчалог чувара мреже Бојана Павловића. Све се одиграло за мање од минут.

Домаћи фудбалери су озбиљно запретили после примљеног гола, када је њихов најбољи играч Марко Павловски прецизно шутирао из „слободњака“ са 20 метара. Ипак, голман Ристић је био поново присебан.

Током првог полувремена неколико пута је терен натопљен јаким пљуском, а неколико тренутака пре одласка на одмор најбољи играч „романтичара“ Марко Павловски морао је ван игре због повреде. Заменио га је Дарко Мицевски. Мало пре тога изашао је и стрелац гола, Никола Стојиљковић, а ушао Радислав Секулић.

У Ужицу је Слобода била близу поготка против Новог Пазара, али је лопта после шута Александра Гојковића са око 15 метара погодила стативу.

Рад је на Бањици имао више прилика него Раднички, али су Нишлије могле да поведу. Бранко Пауљевић је у 24. минуту изашао сам пред голмана Филипа Кљајића, међутим, чувар мреже „грађевинара“ је одлично интервенисао.

Најмање узбуђења виђено је у Ивањици, где играју Јавор и Вождовац.

FK Beograd Cukaricki074_orig

Друго полувреме

По ужасном пљуску „брђани“ су боље почели друго полувреме и за само пет минута игре дуплирали предност. Игор Матић, бивши везиста „романтичара“ центрирао је из корнера са голманове леве стране, а у петерцу је усамљен и највиши у скоку био резервиста Радислав Секулић. Неометан је главом послао лопту у мрежу.

Од 57. минута и Чукарички је остао са 10 играча на терену. Након судара са Владаном Аџићем у свом казненом простору, штопер Чукаричког Лукас Пиасентин пао је на земљу заједно са левим беком домаћих. Судија Поповић је досудио фаул у корист гостију, али је на сугестију помоћника преправио одлуку и Бразилцу показао директан црвени картон.

У 62. минуту Поповић је показао играчима оба тима пут у свлачионицу. Утакмица је због невремена прекинута, али је после два минута настављена након што су се играчи пресвукли и обукли суву опрему. Јака киша, међутим, отерала је већину од око 400 гледалаца на стадиону.

У 75. ОФК Београд је смањио на 1:2 и наговестио могући преокрет. Штопер Чукаричког Бојан Остојић лоше је по натопљеном терену послао повратну лопту ка голману Ристићу, њу је преузео резервиста „романтичара“ Миљан Шкрбић и лако решио ситуацију један на један пред голом гостију. Шкрбић још наступа и за омладинце клуба са Карабурме.

„Брђани“ су у 77. минуту поново имали прилику да постигну гол и поново је није искористио искусни Матић. Усамљен је са пет-шест метара од гола снажно шутирао и погодио пречку.

У финишу меча домаћи фудбалери су нападали, али притисак на гол Чукаричког није донео резултат.

________________________________________________________________________________________

Рад је на Бањици током првог дела утакмице имао више прилика него Раднички, али су Нишлије на крају славиле 2:0. Оба поготка постигао је позајмљени фудбалер Партизана Бранко Пауљевић.

Успешан наступ наговестио је у 24. минуту, када је изашао сам пред голмана Филипа Кљајића, али је чувар мреже „грађевинара“ одлично интервенисао.

Брзоноги Пауљевић у 52. је искористио додавање капитена Саше Стојановића и умакао одбрани Рада, а други гол дао је пола сата касније, након соло-продора по десној страни.

„Грађевинари“ су тако остали једини тим уз Јагодину без бодова, с тим да прошле сезоне четвртопласирана екипа у првенству, од 20 часова игра на свом терену против Доњег Срема.

________________________________________________________________________________________

Попут Чукаричког, и други повратник у Суперлигу, Вождовац, забележио је победу у 3. колу.

„Змајеви“ су после 0:0 на полувремену „убацили“ две лопте у мрежу Јавора. Госте је у предност довео Адам Марушић ударцем под пречку са 25-30 метара у 48. минуту, а коначан резултат постигао је новајлија Огњен Ожеговић, који игра у Вождовцу на позајмици из Црвене звезде. Он је био прецизан у 82. минуту после контранапада.

———————————————————————————————————————————————

У Ужицу су Слобода и Нови Пазар одиграли меч без голова, а домаћин је у првом полувремену могао да поведе, али је лопта после шута Александра Гојковића са око 15 метара погодила стативу.