• Почетна
  • СПОРТ
  • ФУДБАЛ: Шок за Чукарички у 90. минуту (Резултати осталих утакмица, табела)
Прочитај ми чланак

ФУДБАЛ: Шок за Чукарички у 90. минуту (Резултати осталих утакмица, табела)

0

superliga fudbal

(Мондо, МН Пресс)

Чукарички остао без победе у Пећинцима голом Немање Лакића-Пешића у 90. минуту. Рад славио у Ивањици, а Раднички 1923 на Карабурми.

РЕЗУЛТАТИ 9. КОЛА:

ОФК Београд – Раднички 1923 2:3 (0:2)
/Дражић 57, Дамјановић 74 – Кнежевић 10, 67, Спалевић 35/
Јавор – Рад 1:2 (0:2)
/Сотировић 72 – Ђурђевић 21, пен 26/
Доњи Срем – Чукарички 1:1 (0:0)
/Лакић-Пешић 90 – Стојиљковић 76/
Војводина – Слобода полувреме (1:1)
/Калуђеровић 25 – Жеравица 33/

Вождовац – Спартак (18.00)
Црвена звезда – Нови Пазар (18.00)
Напредак – Раднички Ниш (19.00)

Недеља:
Јагодина – Партизан (15.00)

Ремијем са Доњим Сремом (1:1) Чукарички је поново усамљен на водећој позицији Јелен Суперлиге, али питање је да ли ће тамо остати после недељне утакмице Јагодина – Партизан.

Уколико славе црно-бели, „брђани“ ће пасти на друго место, а мало је недостајало да упишу још једну, шесту победу у првих 9. кола.

Водили су гости у Пећинцима до последњих тренутака утакмице, али је Немања Лакић-Пешић сјајно скочио после центаршута Радета Крунића из корнера и поготком разочарао госте.

Чукарички је претходно повео четвртим овосезонским голом младог репрезентативца Србије Николе Стојиљковића, који је искористио асистенцију Драгољуба Срнића.

Утакмицу у Пећинцима обележио је огроман број жутих картона – чак 11! Меч је судио Бошко Јованетић.

Првим головима талентованог нападача Уроша Ђурђевића Рад је дошао до три бода у Ивањици, којима је побегао са зачеља табеле.

Иако је тренер Јавора Богић Богићевић у најави утакмице био убеђен да ће његова екипа савладати „грађевинаре“, гости су већ после првог полувремена имали два гола предности.

Ђурђевић је прво прецизно шутирао са око 25 метара, а потом и успешно извео једанаестерац.

Јавор је у наставку меча играо боље, али једино је успео да ублажи пораз поготком Вука Сотировића у 72. минуту, на додавање Стефана Дражића.

Победу у гостима остварио је и Раднички 1923, који је на Карабурми био бољи од ОФК Београда 3:2.

Крагујевчани су, попут Рада, водили 2:0 после првих 45 минута, а стрелци су били Филип Кнежевић у 10. и Дарко Спалевић у 35. минуту. По повратку са одмора „романтичари“ су смањили лепим голом 18-годишњег Дејана Дражића, асистента у прошлом колу против Слободе (2:2).

Ипак, само десет минута касније Кнежевић је вратио два гола предности гостима, пошто је реализовао контранапад после корнера за домаћи тим. Одлично га је упослио Бојан Бељић.

Коначан резултат поставио је Јован Дамњановић, када је у 74. минуту искористио поклон Ивана Петровића који је лоше вратио лопту ка свом голману.

18 tabela-jsl