• Почетна
  • СПОРТ
  • Француска новинарка: Партизан је светионик европске кошарке, Гробари су невероватни!
Прочитај ми чланак

Француска новинарка: Партизан је светионик европске кошарке, Гробари су невероватни!

0

Sira-Sula-KK-Partizan-KK-Nanter

Француска новинарка Сира Сула, колегиница из престижног кошаркашког магазина “Риверс”, дошла је у Београд да би видела на делу навијаче Партизана у Евролиги о којима је толико слушала.

Такође, желела је да направи репортажу о “црно-белима” и њиховом систему рада, због чега је у Београду провела седам дана.

– Партизан је веома познат у Француској, а посебно сад кад тројица Француза играју у тиму. Мислим да је Партизан својеврсна академија кошарке, бар га тако виде код нас.

– Зато млади француски играчи долазе у Београд, јер знају да ће добити шансу да играју, што се у француским клубовима ретко дешава. Уз све то, млади играчи имају загарантован квалитетан рад и напредак је евидентан – каже Сира.

Она додаје да систем рада “црно-белих” треба да прекопирају и остали клубови у Европи.

– Вујошевић је одличан тренер, увек бира играче који воле да раде и који су спремни да се подреде тиму. С веома младим играчима Партизан се сваке године равноправно носи у Евролиги с много јачим тимовима који имају више новца.

– Мислим да би то требало да буде пример за све клубове у Француској, па и у Европи, да почну да улажу у младе играче, јер ће им се то сигурно исплатити вишеструко – каже ова новинарка.

Сира је за Телеграф открила да је Партизан могао да има и четвртог Француза ове сезоне, а то је Алексис Ажинса, центар Стразбура и репрезентације Француске.

– Ажинса је преговарао с Партизаном летос, али је ипак одлучио да остане у Стразбуру и одигра ову сезону у Евролиги. Међутим, вероватно би било боље да је дошао у Партизан, који је познат по раду с високим играчима – сматра француска колегиница.

Сира је била и на мечу Партизан – Нантер и уверила се у атмосферу о којој прича цела Европа.

– Било је заиста феноменално, баш онако као су ми причали и као што сам гледала на интернету. Ипак, нисам се много изненадила јер сам имала прилику да гледам грчки дерби између Олимпијакоса и Панатиникоса, тако да сам била већ припремљена за “врућ” дочек на трибинама. Међутим, играчи Нантера су ми рекли да је много другачије када си на терену. То је посебан притисак – објашњава на крају шармантна гошћа из Француске.

(Телеграф)