Прочитај ми чланак

ФК Војводина: Време је за прву победу (20:30)

0

karadjordje vojvodina

(Спортске.нет)

У последњој утакмици трећег кола домаћег шампионата, фудбалери Војводине дочекују екипу Спартака, са циљем да остваре прву победу на домаћој сцени и тако направе најбољу увертиру са најважнији меч у Европи ове сезоне, против Шерифа у Молдавији.

Колико год да су блистали у Европи овог лета, фудбалери Војводине у прва два кола нису успели да нешто од тога пренесу и на домаћу сцену.

Подсетимо, екипа Марка Николића је најпре пред својим навијачима ремизирала са Доњим Сремом, а онда освојила само бод и на гостовању Вождовцу, па навијачи овог клуба очекују да у малом војвођанском дербију коначно виде и прву победу свог тима у Суперлиги.

Наравно, “Лалама“ неће бити лако да се у потпуности фокусирају на овај меч, обзиром да их наредних дана очекује дуг пут у Молдавију и утакмица против Шерифа којом би могли да уђу у клупску историју као прва екипа која је Војводину увела у Лигу Европе.

С друге стране, после два стартна ремија, још један кикс би их значајно удаљио од водећих екипа на табели.

Оно што ће Новосађанима бити веома важно јесте да до реванша у Молдавији поправе ефикасност која је од одласка Абубакара Оумаруа у Белгију на знатно нижем нивоу, а дуел са Суботичанима је лепа прилика за то.

Ипак, ни гости у Нови Сад не долазе са белом заставом, а додатни разлог за оптимизам је и чињеница да су у прва два кола остварили бољи учинак од екипе Војводине, имају по једну победу и реми, а свакако им у прилог иду и значајне европске обавезе Новосађана.

Из Суботице зато поручују да на “Карађорђе“ долазе по бод, или сва три, па ћемо вечерас видети хоће ли и успети у тим намерама.