Прочитај ми чланак

ФК Црвена звезда: Примитивизам Караџића

0

VOZDOVAC-CRVENA ZVEZDA-SUPER LEAGUE 2013-2014

Управни одбор ФК Црвена звезда наставио је ‘рат’ саопштењима који последња два дана траје на релацији ФКЦЗ-Партизан-ФСС.

Клуб из Љутице Богдана реаговао је на саопштење ФСС у којем Савез оштро критиковао црвено-беле подсећајући на милионске дугове како ФК, тако и КК, те аболицију председника Драгана Џајића.

Црвено-бели су одговорили да су речи ФСС, тачније Томислава Караџића „непримерене и примитивизам некога ко би требало да уједињује у српском фудбалу“.

Очекивали смо да ће се преписка између ове три стране наставити, а то се и догодило.

Саопштење Управног одбора ФК Црвена звезда преносимо у целости и без измена:

„Управни одбор Фудбалског клуба Црвена звезда изражава запрепашћење и најоштрији протест поводом саопштења којим Фудбалски савез Србије, или само Томислав Караџић, реагује на захтев ФК Црвена звезда да се обезбеди регуларност националног такмичења.

Непримерене речи и примитивизам некога ко би требало да уједињује у српском фудбалу, можда и најбоље говоре да су поново од стране нашег клуба постављена права питања.

Прошли пут, када смо поставили оваква питања, били смо „подводачи“, „пропали бизнисмени“… Данас говорите о аболицијама јасно циљајући на председника нашег клуба. За разлику од вас, председнику ФК Црвена звезда, Драгану Џајићу, је место у фудбалу као званично најбољем фудбалеру у 20. веку и човеку који са својим клубом има 36 трофеја укључујући титулу европског и светског шампиона, и човеку који је аболиран од стране председника Републике Србије, након вишегодишњег процеса, у коме му није пронађена ниједна незаконита радња. А, Томислав Караџић је последњи који треба да одлучује ко ће у Србији бити аболиран.

ФК Црвена звезда једини је на овим просторима до динара ставио на увид јавности и државним органима сву своју пословну документацију и саопштио да се у просторијама нашег клуба свакодневно налазе припадници истражних органа. Фудбалски клуб Црвена звезда очекује од надлежних државних органа да позову председника ФСС и друга лица која имају сазнања о “милионским пљачкама које су заташкане” да њима саопште то што знају, као што од истих органа очекујемо да се баве и пословањем Фудбалског савеза Србије, посебно по оним питањима о којима су писали медији.

После свих неуспеха у квалификацијама током којих смо губили милионе евра, лоших избора и смена селектора и других погрешних потеза, од Томислава Караџића се само очекује да учини једну добру ствар за српски фудбал, да одржи макар једном реч, и напусти место председника ФСС.

Нама нису потребне “стране судије”, већ здраво фудбалско окружење у коме ће побеђивати бољи на терену. Нама су потребни услови у којима ће играчи желети да остану у српском фудбалу, а не да одлазе за првом понудом.

Изнетим ставовима Фудбалски клуб Црвена звезда нема намеру да омаловажава било чији спортски успех већ да укаже на хитну потребу за успостављење регуларности у нашем фудбалу, за добробит свих љубитеља фудбала“.

УО ФК Црвена звезда

Чекамо следећу реакцију…

(Б92)