• Почетна
  • СПОРТ
  • ФК Црвена звезда: Неформална група људи не дозвољава Звезди да буде прва и отима титуле за Партизан
Прочитај ми чланак

ФК Црвена звезда: Неформална група људи не дозвољава Звезди да буде прва и отима титуле за Партизан

0

sp-zvezda_620x0

Поводом дешавања на Врачару, током меча Вождовац – Партизан у којем су црно-бели славили са 1:0, руководство Црвене звезде обратило се јавности саопштењем, у којем још једном нападају челнике српског фудбала због судијске помоћи вечитом ривалу и захтевају промене у врху ФСС.

Саопштење српског вицешампиона и тренутно другопласираног тима Јелен Суперлиге преносимо у целости.

– Уз ризик да нас део јавности осуди због оваквог вида комуникације, Фудбалски клуб Црвена звезда једноставно мора да се огласи саопштењем поводом дешавања на последњој утакмици 13.кола Јелен Суперлиге, у којој нисмо били актери.

У прошлости смо много пута упозоравали на појаве у нашем фудбалу које прете да ову игру срозају на најнижи ниво, јер постало је неважно како играте, и да ли сте бољи противник на терену, ако вам ривал долази са адресе – Хумска 1. Упозоравали смо у прошлости (И били осудјивани због тога) да ће се тренд признавања непостојећих голова, досудјивања непостојећих пенала, или недосудјивања истих противнику, наставити и током јесени. Нажалост српске фудбалске јавности, били смо у праву.

Судијска крађа на утакмици Вождовац – Партизан само показује каква је лакрдија домаћа фудбалска лига. Лакрдија која траје још од првог кола када је брутално покраден Нови Пазар на утакмици са Партизаном. Како другачије да објаснимо чињеницу да судије на данашњој утакмици нису свирале два пенала за Вождовац?

У једном делу јавности провлачи се теза да смо под патронатом из света политике, и да као такви, „морамо“ да освојимо титулу! Дешавања на српским теренима говоре другачије. Губили смо, јер је противник био бољи, бодове од Вождовца, Чукаричког, Доњег срема И на томе смо им честитали иако је И на тим утакмицама било одлука које су биле штетне за Црвену звезду.

ФК Црвена звезда је поново, то је очигледно, на озбиљном удару појединаца који желе да „кроје“ табелу која нема везе са дешавањима на терену и фудбалским квалитетом. Када једном не досудите пенал једној екипи, то је можда грешка, када не досудите два, од тога други у 93. минуту, целокупној фудбалској јавности толико очигледан, уз присуство шесторице судија на терену – то је господо из Фудбалског савеза Србије и Заједнице прволигаша – намера!

Хајде да ствари назовемо правим именом! Неформална група људи која скоро годинама уназад узурпира српски фудбал, међу којима су бивши и садашњи челници Партизана, врх судијске организације, руководство ФСС и политичари, не дозвољава да Звезда буде прва. И годинама не бирају средства. Њихов циљ је јасан – на силу отети титулу за Партизан. Циљ који било који други клуб, па И Звезду спречава да играњем квалификација за Лигу шампиона направи корак напред ка свом напретку И опоравку.

С обзиром да смо осудјени, након саопштења на почетку шампионата, као злонамерни, сада јавност упозоравамо – „бавите се последицама, јер нисте на време желели узроком“. Последица свега је потпуно нерегуларан шампионат, у коме Црвена звезда наводно „мора“ да буде прва, али неко други на неспортски начин константно стиже до бодова и „вештачким дисањем“ судија, остаје у трци за шампионском титулом. Упозорили смо у августу, упозоравама и сада, нећемо никада више ћутати на очигледну намеру да нам се онемогући да се равноправно боримо за оно што желе и други – а то је титула шампиона Србије.

Упозоравамо још једном господина Томислава Караџића, који је као човек од речи најавио да одлази у децембру, ове године. Црвена звезда је са групом клубова који су тражили промене прекинула своју акцију верујући да ће се његов одлазак догодити И тиме зауставити све мрачне и црне радње у фудбалу. Сада видимо да је то била само куповина времена и да се крађа наставља. Зато свима поручујемо – данашњу крађу нећете заташкати тако што ћете казнити судију пар утакмица и да се све настави по старом. После ове крађе морате сви да напустите српски фудбал – руководство Фудбалског савеза Србије И руководство судијске организације – стоји у саопштењу клуба из Љутице Богдана.

(Новости)