• Почетна
  • СПОРТ
  • Филиповић: Ми и даље не верујемо колико су сви поносни на нас
Прочитај ми чланак

Филиповић: Ми и даље не верујемо колико су сви поносни на нас

0

mladi-novo-slavlje-afpfoto-petras-malukas

(Блиц)

Омладински фудбалски репрезентативац Србије Александар Филиповић био је члан дефанзивног бедема који је заједно са остатком екипе селектора Љубинка Друловоића победом над Француском (1:0) стигао до европске титуле на шампионату континента за играче до 19 година, а за Блицспорт је по повратку у нашу земљу истакао да неверица међу „орлићима“ и даље траје.

„Прва импресије су невероватне. И даље не можемо да верујемо какав смо успех направили. Читамо штампу ових дана и не можемо да верујемо колико су сви поносни на нас и драго нам је што смо макар мало радости успели да донесемо Србији“, рекао је Филиповић за Блицспорт.рс.

Он се потом осврнуо и на сарадњу са Друловићем, откривши како је изгледала његова порука на полувремену финалне утакмице:

„Селектор нас је бодрио током целог првенства, говорио нам је да смо најбоља екипа. На полувремену, током финала, рекао нам је да само треба да додамо још десет одсто и да ћемо сигурно победити јер смо квалитетнији од Француза. На крају је тако и било. Када смо постигли гол, осећај је био невероватан јер смо знали да ће тај један погодак бити довољан да будемо прваци Европе“, рекао је Филиповић.

Момак који је каријеру почео у Дубочици из Лесковца, а наставио је као професионалац у Јагодини, не размишља од другим клубовима.

„За сада сам у Јагодини. Сви моји планови су везани за тај клуб. За недељу дана почиње првенство, у коме ћемо покушати да остваримо боље резултате него претходне сезоне“, закључио је Филиповић, који се захвалио познаницима, пријатељима и родбини из Лесковца на силним честиткама које је добио одмах по освајању титуле на Европском првенству за фудбалере до 19 година.