Прочитај ми чланак

ФИФА забранила ЕНГЛЕЗИМА и осталима да носе LGBТQ обележја за време утакмица!

0

ФИФА је Енглеској рекла да ‘ОнеЛове’ ЛГБТ траке неће бити дозвољене током Светског првенства јер Харија Кејна може да сачека казна ако одлучи да носи траку као гест “солидарности” током отварања Светског првенства против Ирана у понедељак.

Герет Бејл је такође планирао да носи наруквице како би изразио своју подршку LGBТQ+ и другим наводно маргинализованим групама које поштују катарске законе против хомосексуалности, али ФИФА није подржала тај чин тимова који учествују, због чега је ФА фрустриран.

FOTO: Youtube

Разговори са Светском фудбалском организацијом одржани су у недељу након што је ФИФА најавила нове теме са тракама које ће бити дозвољене, укључујући #SaveThePlanet, #ProtectChildren, #EducationForAll i #BeActive.

Иако би нови дизајни укључивали срце са ОнеЛове наруквице, не би имали дугу и не би били повезани са LGBТQ+ заједницом.

Енглеска ће као по обичају клекнути против Ирана како би подигла свест о борби против расизма, потврдио је Саутгејт пре меча, рекавши: „Разговарали смо о томе да клекнемо. Осећамо да треба. То је оно за шта се као тим залажемо и урадили смо на дужи временски период.

“Наравно, у Премијер лиги разумемо да су клубови одлучили да то раде само за одређене утакмице, велике прилике, осећамо да је ово највећа. Мислимо да је снажна изјава да идемо широм света посебно за младе људе да виде да је инклузивност веома важна.”

У међувремену, капитен Холандије Вирџин ван Дајк рекао је да ће његова екипа носити ОнеЛове траку, чак и ако то резултира казном, уз непотврђене извештаје да би капитени могли да буду кажњени након првог звиждука ако је носе.