Прочитај ми чланак

ФИБА УЦЕНИЛА СРБИЈУ: Срби, избацићемо вас са Олимпијаде због АБА лиге!

0

srpska kosarka  slavlje 2

Патрик Бауман је рекао да ће савез и репрезентација Србије, уколико наши клубови наставе са такмичењем у лиги која није под окриљем ФИБА, трпети консеквенце.

Нема шале, Јапан суспендован

Да се ФИБА уопште не шали када прети суспензијом на својој је кожи осетио Јапан. Они су из сличних разлога којима се прети и КСС, суспендовани, док је Русија, чији се клубови такмиче у ВТБ лиги, у минут до 12 одлучила за потписивање уговора са новим пропозицијама и изменама у структури лиге.

На састанку челника КСС и ФИБА у Женеви, председник наше кошаркашке организације Драган Ђилас и његови сарадници добили су упозорење са највишег места да ће репрезентацији бити онемогућено такмичење на Светском првенству и Олимпијским играма уколико српски клубови наставе да се такмиче у АБА лиги под окриљем УЛЕБ.

– Патрик Бауман је рекао да ће савез и репрезентација Србије, уколико наши клубови наставе са такмичењем у лиги која није под окриљем ФИБА, трпети консеквенце. То се не односи на ЕП, али може да се односи на СП и Олимпијске игре ако се квалификујемо – рекао је извор Курира и додао:

– Предлог за регионално такмичење уместо АБА каква је било до сада, мора да подразумева промену власничке структуре лиге, што значи формирање УО од 15 чланова, који ће чинити председници националних савеза бивших југословенских република.

Остатак места би попунили по један представник у име клубова из сваке републике, односно Србија и Хрватска би дале по два представника као две највеће чланице.

Следећи корак Савеза уследиће по повратку вођства из Женеве. Након празника одржаће се састанак са представницима клубова.

КСС има рок од 30 дана да се изјасни по предлогу који је у име ФИБА изнео генсек Патрик Бауман.

Извор: Курир.рс, Танјуг