Прочитај ми чланак

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Одличан старт Српкиња, после велике борбе пале Словенке

0

Сјајно је Србија стартовала на Европском првенству у Шведској, на премијери је побеђена Словенија, па су сада изабранице Драгице Ђурић једном ногом већ у другој фази такмичења.

Тешка победа Српкиња на старту Европског првенства. Шкрипало је у одбрани, Словенке су задавале много проблема, али на крају се памти само резултат и победа изабраница Драгице Ђурић – 36:34.

Србију је до победе предводила Сања Радосављевић са осам голова, Катарина Крпеж Шлезак и Слађана Поп-Лазић су постигле по шест, Кристина Лишћевић је додала пет, а Јована Стојиљковић четири.

У селекцији Словеније најбоље су биле Тамара Мавшар и Aна Грос са девет, односно осам постигнутих голова.Изабранице Драгице Ђурић у наредном колу, у уторак, играју против Шпаније.

Повела је Србија са 9:5, али ако је неко помислио да ће се Словенија предати, преварио се. Брзо су успеле да изједначе (9:9), недуго потом су и повеле, али је Србија на одмор отишла са голом вишка (17:16).

Уследила је резултатска клацкалица у другом полувремену, али је углавном Србија имала предност. У 38. минуту било је 23:22 за наше даме, а после успешне контре Катарине Крпеж било је и „плус два” (25:23).

Недуго потом Србија је добила играча више и то је искористила на најбољи могући начин. Са два поготка, најпре Крпеж из седмерца, те Обрадовић, предност је нарасла на четири гола – 28:24.

Али, није прошло много времена, Словенија је поново пришла на само гол заостатка (29:28). Није било пријатно кад је ривал у 56. минуту стигао и до изједначења (32:32).

Узела је Ђурић тада тајм-аут, поделила савете, а Србија је напокон успела да „сломи” ривала. Много лакше је било после гола сјајне Радосављевић, па нове контре Крпеж (34:32).

Кад је Мавшан промашила седмерац, на два минута пре краја, Словенија је већ била у великом дефициту, а све је било готово после поготка Катарине Лишчевић (36:33)…

ПРОШЛО ЕП

Љубитељи рукомета у Србији доживели су велико разочарање на претходном Европском првенству, које су заједно организовале Хрватска и Мађарска 2014.

Србија је на турнир у Осијек стигла као полуфиналиста из Београда и вицешампион света годину дана касније, али је, услед раздора у екипи и свађе неколицине репрезентативки са тадашњим селектором Сашом Бошковићем, доживела потпуни крах и после три пораза у групи заузела претпоследње место.

У међувремену дошло је до великих промена, Бошковића је након новог неуспеха на Светском првенству у Данској, где није изборена олимпијска виза, заменила Драгица Ђурић.