Прочитај ми чланак

ЕП ОРЛИЋИ: Пораз Србије уз подршку судије

0

Serbia U21 v Italy U21 - qualifications for U21 European Championship

Млада репрезентација Србије доживела је пораз у претпоследњем колу квалификација и тако знатно умањила шансе да се пласира у бараж за Европско првенство.

Србија је у Пескари поражена од Италије са 3:2, иако је већ у 13. минуту било 2:0 за ’Орлиће’.

После овог неуспеха, Србија се налази на трећем месту групе 9, са два бода мање од другопласиране Италије. Прва на табели је Белгија која је одиграла све утакмице и сакупила 16 бодова.

Србија је одлично кренула и у осмом минуту повела преко Александра Пешића, који се одлично снашао у петерцу. Исти играч је пет минута касније дуплирао предност Србије, када је сјајно скочио на петерцу.

Међутим, од тог тренутка изабраници Ћурчића су се повукли, што су домаћи брзо казнили. Белоти је казнио лошу реакцију одбране после слободњака, да би у последњем минуту првог полувремена реализовао пенал.

Ни у другом полувремену ’Орлићи нису показали довољно да избегну пораз, а он је дошао 15 минута пре краја. Берарди је побегао Петровићу и са 20 метара пробио Дмитровића за велико славље своје екипе.

Србија сада зависи од других, а у последњем колу играће против Северне Ирске за четири дана. Да би обезбедили пласман у бараж за ЕП, морају да добију тај меч, а да Италија изгуби од Кипра.

Ток меча:

Крај! Србија је поражена са 3:2.

90′ Костић непотребно шутира са дистанце, далеко изнад гола.

85′ Чаврић је имао добру шансу, али је отишао превише искоса и лосе шутирао.

81′ Србија покушава кроз средину, али ниједна лопта не долази до нападача.

75’ Офанзива Италије морала је да се исплати – Берарди за 3:2! Најбољи играч домаће екипе кренуо је по десној страни, ушао унутра, Петровић га је лоше чувао и он је шутирао са 20 метара. Лопта је неког окрзнула на путу до гола и прошла кроз руке Дмитровића који је морао да реагује.

66’ Два шута Србије која се ослободила притиска – прво је из слободњака гађао Чаушић, да би у наставку акције Андрија Живковић замало промашио рашље.

64′ Италија све јаче притиска, а Берарди промашује нову стопостотну шансу. Примио је одличну дугу лопту, побегао одбрани Србије, гађао поред Дмитровића, али је његов шут завршио на стативи.

61′ Три минута касније, нова сјајна шанса, овога пута за Берардија, који хвата волеј са неких 11 метара и шутира мало поред леве стативе.

58′ Велика шанса за Белотија! Овога пута са десног бока центрира Берарди, нападач ‘Азура’ скаче на петерцу, али шутира главом поред гола.

56′ Костић греши И дозвољава центаршут Запакости, али Вељковић избија у корнер. После ударца из угла није било опасности по Дмитровића.

55′ Други део игре почео је без превише узбуђења, а Србија покушава највише преко Костића.

45+3’ Судија Гезобујук продужио је прво полувреме три минута, а баш у трећем досудио је пенал за Италијане. Белоти се градио испред Ћосића, репрезентативац Србије је покушао да уклиза, није био близу лопте и домаћи су добили велику прилику после благог контакта. Белоти је био сигуран извођач и на полувреме се отишли резултатом 2:2.

42′ Србија се мало ослободила притиска домаћина и покушава да пресингом нападне Италијане на њиховој половини.

40′ Милинковић-Савић шутира после центаршута Костића, Барди поново отклања опасност.

34’ Прилика за Италију, Дмитровић хвата шут главом Белотија.

24’ Италија смањује на 2:1! Прву озбиљну ситуацију домаћини су искористили. Одбитак од живог зида после шута Берардија покупио је Белоти и са неких шест метара савладао Дмитровића.

15’ Узвраћају Италијани, Белоти снажно покушава са ћошка шеснаестерца, лопта одлази поред гола.

14’ Одличан шут Костића са 30 метара, голман Италије поново брани.

13’ Из корнера нови гол, поново Пешић! Одлично је Костић центрирао на прву стативу где је бивши нападач Јагодине био највиши у скоку и закуцао лопту у мрежу.

12’ Костић гађа из слободњака, Барди избацује у корнер.

8’ Казна је стигла већ у следећем минуту, када су ’Орлићи’ повели са 1:0! Пешић је отресао једног портивничког играча, покушао из петерца да асистира, али му се лопта вратила у ноге. Он је шутирао, голман је одбио само до пречке и лопта је завршила у мрежи.

7’ Прва прилика за Италију – Дмитровић хвата шут Батокија.

3’ Утакмица почиње доста бизарно, повредио се трећи судија.

2’ Први покушајБрашанца је изблокиран, након повратне Пешића.

Србија: Дмитровић – Пантић, Ћосић, Вељковић, Петровић – Чаушић, Ковачевић (Чаврић 78′), Брашанац (Милинковић-Савић 19′) – Ђурђевић (Живковић 60′), Пешић, Костић
Италија: Барди – Запакоста, Бјанкети, Антеи, Бираги – Берарди (Бенаси 86′), Стураро, Крисетиг, Батокио (Сабељи 90′) – Белоти, Лонго (Бернадески 65′)

(Б92)