Прочитај ми чланак

ЕП (КВАЛИФИКАЦИЈЕ): „Орлићи“ преокретом до Европског првенства!

0

Пулени Горана Ђоровића показали сјајан менталитет и успели да се врате у игру и остваре велики успех.

Млада репрезентација Србије пласирала се вечерас на Европско првенство у Италији и Сан Марину пошто су у осмом колу групе 7 савладали Русију у Нижњем Новгороду.

Након узбудљивог преокрета било је 2:1 за „Орлиће“.

У првом полувремену Русија је кренула офанзивно, имала неколико опасних прилика и константно вршила притисак на последњу линију Србије.

Нису успели изабраници Горана Ђоровића да се консолидују и направе неку изгледнију прилику, па се на одмор отишли без погодака.

СРБИЈА: Радуновић – Гајић, Марковић, В. Јовановић, Богосавац – Пантић, Лутовац (од 93. Стевановић), Машовић, Ранђеловић (од 69. Аџић), Л. Илић (од 46. Рачић) – Јовић.

РУСИЈА: Меликов – Чернов, Фомин, Расказов, Лисов – Облијаков, Зуев (од 75. Бакаев), Жигулев, Коновалов, Гулијев – Мелкадзе (од 84. Соболев).

Друго полувреме почело је мало другачије, „Орлићи“ су се мало размрдали и имали добру прилику преко Пантића у 53. минуту када је његов шут Меликов скренуо у корнер.

Минут касније, Мелкадзе је имао изгледну прилику, али није успео да савлада Радуновића из непосредне близине.

У 60. минуту Лутовац је за тренутак закаснио и пропустио велику прилику да на првој стативи савлада Русе.

Минут касније, домаћини кажњавају пропуштену шансу Срба пошто је Никита Чернов савладао Радуновића главом након прекида Облијакова са леве стране.

Поново је Чернов могао бити кобан након корнера девет минута касније, али је Радуновић одличном интервенцијом спасио своју екипу.

Право ни из чега „Орлићи“ су стигли до сјајне шансе за изједначење пошто је Јовића у казненом простору срушио голман Меликов.

Лука Јовић је био сигуран „са креча“ у 74. минуту.

Од тог тренутка Србија се растеретила, у неким тренуцима чак и претила, а права ствар је уследила у 89. минуту меча.

Одлично је Аџић прошао по левој страни, стигао до противничког петерца и сјајно упослио Александра Лутовца који је лопту од стативе убацио у гол.

Кренули су Руси на све или ништа, али су „Орлићи“ ипак издржали све налете и заслужено стигли до пласмана на Европско првенство наредне године.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!