Прочитај ми чланак

„ЕНГЛЕЗИМА НЕ ОДГОВАРА да Србин буде први на свету!“

0

 

“Свесно притискају Новака да би Мареј био шампион” – каже тениски маг.

Медији на Острву су се буквално обрушили на Новака Ђоковића. Ових дана покушавају да направе аферу тамо где је нема. Индиректно нашег аса називају варалицом. Србин је оптужен да током мечева на недозвољен начин комуницира са својим тренером Борисом Бекером.

И пре почетка Вимблдона медији су притискали Новак, а одмах после првог кола и победе над Колшрајбером енглески новинари су наставили са истим неугодним питањима. Познати тениски стучњак, Радмило Арменулић за “Ало.рс” открива позадину целе приче.

Новак и врабац!

Занимљив детаљ догодио се јуче током меча са Немцем. Један потпуно неочекивани гост је слетео на траву Вимблдона. Врабац је на кратко прекинуо Нолетов дуел са Колшрајбером.
– Вероватно су га послали чак из Србије да ми пренесе подршку. Питао сам је да ли се плаши, рекао сам јој да се осећа пријатно, да буде мој гост на мечу и да остане ту – један једини, Новак Ђоковић!

– Јасно је – притискају Новака да би Мареј био шампион! Очигледно да желе да пошаљу поруку да би њихов играч требало да се попне на кров Вимблдона. Искрено, уопште не видим разлог за нападање Ђоковића. Али без бриге, паметан је Новак прозрео их је. Истина је само једна – смета им што је један Србин најбољи на свету. Да је Ноле Италијан не би било проблема.

– Обрушили су се на њега свим силама, али неће успети. Лепо им је одговорио јуче после стартне победе. Искрено ја не разумем те Енглезе и њихов квази хумор. Позивају се не неки фер-плеј али га они први никада не поштују. Можда ћу бити мало груб, али добро је говорио Никола Пашић: “Српско дете кад се роди, треба научити да мрзи Енглезе”.

Тениски маг сматра да ће се Новак без много проблема пласирати у финале.

– Добро је почео, мало га је мучио бекхенд против Колшрајбера, али кад се све сабера морамо да будемо задовољни. Први меч је увек најтежи. Наредни ривал је лак (Нијеминен) али после долазе Вавринка и остале зверке. Сигуран сам да ће се Новак пласирати у финале.

И за крај Радмило Арменулић је прогнозирао евентулана изненађења на престижном турниру.

– Мислим да ће неко од Шпанаца да направи правим бум. Фелисијано Лопез би могао многима да помрси рачуне. Видећемо, никад се не зна.

Извор: ALO!