Прочитај ми чланак

ЏАКА И ШАЋИРИ ЗАВРШИЛИ МОНДИЈАЛ?!Ако буде правде, драконска казна чека провокаторe

0

ФИФА је покренула поступак против двојице албанских фудбалера у репрезентацији Швајцарске, због провокативних политичких порука на утакмици са Србијом.

Према прописима ФИФА, свака политичка провокација на утакмицама светске фудбалске федерације повлачи за собом казну од две утакмице неиграња, пише енглески „Сан“.

То би значило да би Џака и Шаћири пропустили последњи меч у групи против Костарике, али и утакмицу осмине финала, уколико би Швајцарска до ње дошла.

– Бесни Срби желе да швајцарски пар, који је прославио голове показујући рукама двоглавог орла, што представља симбол независности Албаније, буду кажњени са два меча суспензије по правилима ФИФА за „провокативне гестикулације“ – наводи „Сан“.

Лист наводи да Џака и Шаћири долазе из породица косовских Албанаца, али су цео живот провели у Швајцарској, пошто су њихови родитељи избегли са простора Косова и Метохије. Такође, наводи се да је Шаћири разљутио Србе носећи копачке са заставом тзв. Косова, а Џака провоцирао вичући „Косово“ током прославе гола.

Уколико се Дисциплинска комисија ФИФА буде држала својих прописа, лако би могло да се догоди да су Гранит Џака и Ђердан Шаћири завршили наступ на Светском првенству.