Прочитај ми чланак

Џајић: Ко то каже да би мени било лепше у Савезу? Моје место је у Звезди!

0

dragan_dzajic_106815533

(Вечерње новости)

Глупост је да сам се извинио Караџићу. Питајте тренера зашто се повлачимо после вођства – истиче председник Црвене звезде за “Новости”

Председника Црвене звезде Драгана Џајића већ месецима, малтене откако се зимус вратио у клуб, орочавају и „селе“ у фотељу у Фудбалском савезу Србије. Када је пре мање од две седмице Томислав Караџић најавио повлачење с функције у ФСС, информација коју сервирају интересне групе и „добро обавештени извори“ добила је на значају. Многи звани и незвани да коментаришу, процењују како би „Џаји било много боље на Теразијама“. Међутим, Звездина легенда у разговору за „Новости“ јасно поручује да зна одакле ветар дува и да је његово место баш ту где је сада – на „Маракани“.

МОГЛО ЈЕ ЈЕФТИНИЈЕ

Да ли је 1,5 милиона евра скуп цех прелазног рока за Звезду?

– Неки играчи су отишли у иностранство (Миливојевић, Мудрински), добили смо средства од трансфера и покривали се с тим новцем.
Можда смо у неким случајевима могли да прођемо јефтиније, али мислим да се нисмо додатно задужили.
Наравно, не треба заборавити и да није све у обештећењима, већ и у заосталим платама за радну заједницу, играче… То је друга прича и терет који носимо откако смо дош

– Не желим да се бавим нагађањима, било би неозбиљно. Моје место је у Звезди, а те небулозе ме не занимају. Ко то каже да би мени било лепше у Савезу? Ја кад дам изјаву, стојим иза ње, а приче у стилу „рекла-казала“ ме не интересују. Ко то може да говори у моје име? Нека изађе и каже то под својим именом и презименом – поручује Џајић.

* Објављено је да сте се после саопштења везаног за протест против Караџића, наводно позвали одлазећег председника ФСС?

– Видим да ми пришивају да сам се извињавао некоме. То није истина, већ чиста глупост и измишљотина. Нећу да се бавим тиме ко шири такве информације и пласира их у медије, али знам одакле све потиче. Сада није тренутак да говорим о томе, али нека знају да се не закопчавам на леђа.

* Какви ће бити Звездини наредни потези по питању промена у ФСС?

– Као клуб смо рекли шта смо имали. Ми ћемо поштовати статутарну процедуру ФСС, а још ћемо видети око наредних корака. Јавност ће ускоро сазнати став клуба, ја нити могу, нити желим да говорим о нечему око чега на Управном одбору нисмо разговарали.

* На спортском плану, Звезда је везала три победе, ипак, игра је испод жељеног нивоа?

– Када се зна да смо у тој серији имали два јако тешка гостовања, морамо да будемо задовољни. Најбитније је да смо победили и да смо заслужили сваки бод. Нормално је да се увек тражи више и боље, а драго ми је што чујем да и тренер тако размишља. Приметио сам да је самокритичан, што је добро.

* Да ли сте задовољни чињеницом да су прорадили нападачи?

– У овом тренутку, док стварамо тим и после онако неочекивано лошег старта, уопште није битно ко ће да даје голове. Нас занима само да освајамо бодове и идемо ка циљу.

* Приметна је и аномалија несвојствена Звезди – екипа се после вођства повлачи и чека контре уместо да настави да ломи ривала?

– Не бих о томе. Најбоље је да то питате Стојановића. Ја гледам одозго, из ложе… Тренер има свој угао.

* Стојановић се жалио на гужву на тренинзима, јер је Звезда догурала до 36 професионалаца у кадру. Како ћете то решити?

– Добро је да имамо конкуренцију на свим позицијама, а број играча је питање за директора и спортску комисију. Ако смо заузели курс да доведемо баш те играче, онда је то – то. На тренеру је да одлучи ко ће да игра. Знам да Стојановић сматра да му треба 24 првотимца, то и јесте оптимално и избор је на њему. Што се тиче играча, неки ће наћи место у тиму, неки ће отићи, а неки вероватно бити незадовољни. Али то је све нормално у фудбалу.

* Услед великог броја играча опет испаштају Звездина деца: Савићевића и Михајловића нема у тиму, плашите ли се да ће се то одразити на њихов развој и мотивацију?

– Волим да игра што више деце поникле у Звезди, али све је на тренеру. Он саставља тим и ја му се не мешам у састав. Свако има своје мишљење и визију – поручио је председник Црвене звезде.