Прочитај ми чланак

Дуда Ивковић: Србија може бити и боља

0

duda_620x0

(Вечерње новости)

У односу на утакмице у Београду, у Француској нас очекује нешто сасвим другачије, по самом стилу и начину игре – истакао је селектор кошаркаша Србије.

Кошаркашка репрезентација Србије отпутовала је у среду у француски Антиб где ће у четвртак и петак одиграти нове контролне утакмице у оквиру припрема за Европско првенство у Словенији.

Селектор Душан Ивковић је на турнир у Антиб повео 14 играча, а у Београду су због повреда остали Милош Теодосић и Немања Недовић.

– Турниром у Антибу почињемо други део припремних утакмица за Европско првенство. Волео бих да смо у комплетном саставу, али Теодосић и Недовић су морали да остану у Београду. Такође, на турниру у Француској практично ће да дебитује Владимир Лучић који није одиграо ниједну контролну утакмицу, док је Василије Мицић улазио у игру само 10 минута против селекције Русије. Имамо још доста посла, простора за напредак, стварање тимске игре, на чему ћемо још више радити по повратку у Београд – рекао је Ивковић за сајт савеза.

Репрезентативци Србије су недавно освојили „Трофеј Београда“ и победили Русију у пријатељској утакмици, а противници у Француској биће им домаћа селекција и Грузија.

– У Београду смо остварили убедљиве победе, али то су биле утакмице на домаћем терену, пред нашом публиком, међутим у Француској нас очекује нешто сасвим другачије, по самом стилу и начину игре. Домаћа селекција је један од фаворита у Словенији, желеће да се докаже, док је селекција Грузије такође веома интересантна. Годинама раде са нашим тренером Игором Кокошковом, играли су добро и били пријатно изненађење на претходном Европском првенству у Литванији – додао је Ивковић.

Доскорашање капитен Партизана, а сада члан Валенсије Владимир Лучић опоравио се од повреде леђа.

– У уторак сам одрадио лакши тренинг, осећам се сасвим добро, а надам се да ће тако бити и на утакмицама у Француској кад ће оптерећење сигурно бити много веће. Екипа је веома млада, уз неколико искуснијих играча, али смо одиграли веома добро на турниру у Словенији, а поготово на утакмицама у Београду. Напредујемо сваког дана, али верујем да има још простора за напредак – закључио је Лучић.

Обе утакмице на турниру у Антибу, у четвртак против Француске и у петак против Грузије почињу у 20.30 по средњеевропском времену.