Прочитај ми чланак

ДОКAЗ: Aмериканцима дали додатну секунду да победе Србију у Рију! (ФОТО)

0

Невероватно, али истинито: апсолутни фаворит за злато на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, кошаркашка репрезентација Сједињених Aмеричких Држава, имала је скандалозну подршку записничког стола у мечу са Србијом, коју је савладала са 94:91.

srbija amerika kosarka poslednje sekunde

У завршницу овог напетог меча, Aмериканци су ушли са лоптом у сопственом поседу. Време је одмицало, семафор је показивао 20 секунди када је почела њихова акција за увећање предности од, поменутих, 94:91.

На две секунде до истека времена за тај напад, Пол Џорџ је покушао да постигне кош. Лопта је упућена преслабо, није докачила обруч, па је време за трајање акције наставило да тече. Бар је требало да се настави, али се онда десило нешто невероватно.

srbija amerika kosarka poslednje sekunde2

У тренутку док је лопта скакутала после тог промашаја, остало је 14,4 секунде до краја меча. Баш тада на семафору који прати време за акције „двојка“ се претворила у „јединицу“, односно електронски се показало да је остао само секунд за амерички напад. Међутим, прошле су скоро пуне две секунде пре него што је Кевин Дурант, до ког је дошла лопта, упутио шут: он је то урадио на 12,5 секунди до краја утакмице!

srbija amerika kosarka poslednje sekunde3
Неким чудом – штоперица која мери време за нападачку акцију показивала је „остало је још секунд“ од 14,4 секунде до краја меча, све до 12,1 секунду до завршетка утакмице!

srbija amerika kosarka poslednje sekunde4Aмериканцима је тако поклоњено секунд и три десетинке, па иако нису искористили тај поклон записничког стола за погодак, и иако наши потом нису успели да преко Богдановића постигну тројку којом би изборили продужетак, оваква подршка екипи СAД-а свакако није потребна. Ем је скандалозна, јер представља грубо кршење правила, ем је лоша за имиџ игре у којој су Aмериканци без премца.

Или, можда и нису…