Прочитај ми чланак

„ДОБИЋЕМО СРБИЈУ 20-25 РАЗЛИКЕ, „крадемо“ од Богдановића“

0

Селектор Белгије Еди Кастелс био је изузетно расположен дан уочи опроштајног меча на Евробаскету са Србијом, па се помало и шалио са српским новинарима.

Белгија је поразом од Турске у уторак изгубила све шансе да се пласира у осмину финала, али жели достојно да се опрости од такмичења.

Foto: FIBA.com

„Шта очекујем од меча са Србијом. Биће лако, добићемо их 20-25 разлике“, кроз смех је рекао Кастелс, а онда дао и озбиљнији одговор, „Поносни смо што ћемо играти против Богдановића. Да не играмо, сео бих на трибуне да га гледам. Ми овде учимо све што можемо за белгијску кошарку“.

Селектор Србије Александар Ђорђевић је у среду похвално говорио о белгијском тиму истакавши пре свега њихову дисциплину у игри.

„Покушавамо да следимо најбоље примере, а сви знамо ко је Србија, олимпијски вицешампион. Срећан сам што је тренер таквог нивоа причао о нама на тај начин“, истакао је Кастелс.

Белгија је годинама улаже доста у кошарку, далеко је од елите али јој је ЕП у Истанбулу четврто у низу. Међутим, нови систем ФИБА по којем ће се играти квалификације не свиђа се селектору „лавова“.

„Ми смо кренули са овим пројектом пре 20 година, радили смо на свему, тако да смо веома разочарани. Дошли смо да играмо против кошаркаша какви су Богдановић, Швед, Де Коло, па се питамо куда све ово воид. Људи желе да гледају Портингиса, НБА и евролигашке звезде. Наравно, ако се пласирамо на СП то ће бити остварење сна“, закључио је селектор Белгије.