Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ ОТПИСAО БОБИЈA Неки откази су били знак непоштовања према осталим момцимa

0

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Aлександар Ђорђевић дефинитивно нема намеру да промени одлуку и уврсти Бобана Марјановића у тим за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

đorđevic marjanovic

Стратег „орлова“ је синоћ после победе над Порториком и обезбеђеног пласмана на ОИ истакао да су у конкуренцији за 12 путника за Рио момци који су изнели квалификације у Београду, уз повређене Немању Бјелицу и Милана Мачвана и младе Марка Гудурића и Радета Загорца.

– Догодило се нешто што није било лепо од стране играча према осталој групи. Наша врата су била широм отворена, али смо наишли на потпуно погрешан начин отказа. Сваки отказ је потпуно легитиман, али да дође на тај начин није у реду. Јуче је било да, а данас не. Били смо изненађени сви. Било је то без респекта према ових 16 момака. То срце тима Штимац је, рецимо, зарадио својим радом. То је оно што волим и потенцирам. На ово друго не могу да утичем – рекао је Ђорђевић после утакмице за „Журнал“.

Репрезентација Србије се после 12 година одсуства враћа на кошаркашки турнир на Олимпијским играма.

Загорац отказао Ђорђевићу, не наставља припреме већ одабрао да иде Америку

Списак кандидата за пут у Рио краћи за још једно име после одустајања Радета Загорца.

Капитен Мега Лекса Раде Загорац (21), ове сезоне изабран на драфту као 35. пик од стране Бостона, па прослеђен Мемфису, неће бити део репрезентације Србије у Рију.

Загорац је остао међу 16 играча који су за четири дана требало да наставе припреме на Копаонику, али је јавио селектору Александру Ђорђевићу да се неће појавити на наставку припреме, већ да иде у Америку, Мемфис.

У конкуренцији за 12 који ће у Рио остали су: Милош Теодосић, Марко Симоновић, Немања Дангубић, Богдан Богдановић, Стефан Марковић, Никола Калинић, Немања Недовић, Стефан Бирчевић, Мирослав Радуљица, Никола Јокић, Владимир Штимац, Стефан Јовић, Марко Гудурић, Немања Бјелица и Милан Мачван.