Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ КРИТИЧАН: Хитно задњицу на земљу!

0

Александар Ђорђевић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, био је веома оштар после победе над Финском, у другом припремном мечу пред Светско првенство.

„Мора још много тога да се мења, а пре свега приступ и одговорност према игри у сваком моменту. Морају то под хитно да схвате када обуку овај дрес. Ова репрезентација је без свакога од нас освајала медаље и трофеје и свако од њих мора да се окупа скромношћу, спусти задњицу на земљу и запита се шта у овом тренутку може да пружи екипи, а не шта екипа може да пружи њему. Врло сам критичан“, рекао је Ђорђевић за ТВ Арена спорт.

Кошаркашка репрезентација Србије победила је Финску 95:75, у другом припремном мечу за Светско првенство у Кини.

„Следи јако тежак период, чека нас прикључење осталих репрезентативаца. Морају да схвате да из одбране можемо да додјемо до игре којој тежимо. Имена не играју, играју особе на терену. Јасно је мени шта је радити…“, рекао је Ђорђевић.

Србију за три дана очекује меч против Литваније у „Штарк“ арени. Против истог тима „Орлови“ ће играти два дана касније у Каунасу, а потом путују на Акрополис куп, који ће се играти од 16. до 18. августа, а ривали ће им бити Грчка, Италија и Турска.

Наши кошаркаши 20. августа путује у Кину, где ће последње три провере имати у Шењангу, где ће им ривали бити Италија, Нови Зеланд и Француска.

Светско првенство у Кини на програму је од 31. августа до 15. септембра, а Србија игра у групи са репрентацијама Италије, Филипина и Анголе.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!