Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋУ НАГРАДА „ПОВРАТАК ГОДИНЕ“, Вајда најбољи тренер

0

Српски ас добио је признање гласовима колега након што је за само четири и по месеца од 22. места завршио годину на првом после освајања два грен слема и два Мастерса

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић добио је АТП награду „Повратак године“, док је његов тренер Маријан Вајда најбољи ове сезоне.

Српски ас добио је признање гласовима колега након што је за само четири и по месеца од 22. места завршио годину на првом после освајања два грен слема – Вимблдона и УС Опена и два Мастерса у Синсинатију и Шангају.

– Ђоковић је обезбедио историјски повратак на место број 1 на крају сезоне и постао је први тенисер изван Топ 20 који се попео на чело листе у току исте сезоне. Пети пут је годину завршио као први, што је успело још Џимију Конорсу и Роџеру Федереру, а испред је само Пит Сампрас – наводи се на сајту АТП-а.

Словачки стручњак Вајда, који се вратио у Ђоковићев тим у априлу, проглашен је за најбољег у избору тренера, а у образложењу се истиче да је Новака одвео поново до врха.

Награде су добили Стефанос Циципас (највише напредовао), Роџер Федерер (омиљени играч навијача), Оливер Марах и Мате Павић (најбољи дупл), Алекс де Минор (најбољи новајлија), Рафаел Надал (фер-плеј), Томи Робредо (за хуманост) и Мајк Брајан и Џек Сок (омиљени дубл навијача).

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!