Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ У ФИЛМУ О НИКОЛИ ТЕСЛИ: Мислим да он то жели!

0

Српски тенисер никада није крио колико се диви великом научнику

Милош Биковић, који већ неко време спрема филм о Николи Тесли, има у плану да једну од улога додели и Новаку Ђоковићу.

Foto: AP

Од раније је још познато колико се најбољи тенисер света диви најчувенијем српском научнику и да му је он један од животних узора.

А с обзиром да је реч о можда и два најпознатија Србина на целом свету, Биковић сматра да би било одлично када би Новак пристао да се појави у филму и одглуми једну улогу.

– Научни аспект Теслиног живота је само један разлог који ме је привукао. Тај аспект говори о његовом значају за светску баштину, али Никола Тесла је занимљив и због својих начела и система вредности, својих психолошких сложености које је носио са собом – рекао је Биковић, а о идеји да се Новак појави о филмској причи о чувеном научнику, додао:

– Ми јесмо разговарали о томе. Можда се деси да одигра неку улогу, мени би било драго и част да се један такав човек појави у нашем пројекту. Мислим да би он то желео, а да ли ће се то десити или не, видећемо. Дајте да прво дођемо до тога да пројекат почне да се остварује, а када заинтересујемо велики холивудски студио, онда ћемо заинтересовати и велика имена – рекао је Биковић у интервјуу за „Блиц жену“.

Новак је воли глуму, па се тако својевремено и појавио у представи „Чикашке перверзије“, а снимио је био и неколико сцена у филму Силвестера Сталонеа „Еxпендаблес 3“, али су оне касније у монтажи избачене из филма.