Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ ПОКЛОНИО ПОБЕДУ, Новака чека велики пад на АТП листи!

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић поражен је у другом колу Мадрида од Британца Кајла Едмунда са 2-1, по сетовима 6:3, 2:6, 6:3.

Српски играч је само у другом сету успео да покаже део арсенала који поседује, а сада већ познати проблем неконстантности је већ у наредном сету испливао назад на површину.

Србина од наредног понедељка чека велики пад на АТП листи, јер је Ђоковић бранио полуфинале од прошле године па би од понедељка могао да се нађе на 18. месту.

С друге стране, Едмунд који је сада најбоље пласирани Британац је успео да дође до злата вредног тријумфа захваљујући пре свега Новаку који није успео да преломи у неколико кључних ситуација меча.

Обојица тенисера су се на почетку мучила са сервисима на страни на којој је било сунца, па су већ у прва два гема виђена два брејка. Едмунд је у петом направио нови брејк. Ђоковић је показивао жељу да нападне, али је и грешио, па брејк противнику препушта на вероватно најгори начин – дуплом грешком.

Британац је повео 3:2, потврдио брејк, а онда новим за 6:3 дошао до првог сета. Новак је током другог сета изашао на терен као потпуно другачији играч.

У својим сервис гемовима је био неупоредиво сигурнији па је тако противнику препустио само пет поена на свој сервис, док му је у првом Едмунд узео 16.

Далеко бољи је био Ђоковић и у разменама на два метра иза основне линије и убедљиво је тај сет узео са 6:2. Већ у трећем све је опет пало у воду јер Новак није искористио налет.

Три брејк лопте је имао у петом гему форсирајући Едмундов бекхенд. Британац је једну по једну анулирао и на крају узео, испоставиће се кључан гем.

Један траљав форхенд у мрежи после нешто лошијег одскока лоптице, па онда још једна лоптица у ауту скупо су коштале Ђоковића коме у осмом гему трећег сета Едмунд прави брејк и има прилику да сервира за победу.

У том тренутку је прорадило самопоуздање Новаковом противнику који је лагано решио гем у своју корист за 6:3 и одлазак на мегдан Давиду Гофану у наредном колу.