• Почетна
  • СПОРТ
  • Ђоковић: Mентално сам jачи, желим jош грен слем титула
Прочитај ми чланак

Ђоковић: Mентално сам jачи, желим jош грен слем титула

0

Први тенисер света Новак Ђоковић оценио jе данас уочи старта ATП турнира у Дубаиjу, где jе до сада три пута побеђивао, да се ове сезоне осећа ментално jачим него почетком 2012.

„Mентално се осећам опуштениjим него сто сма био на почетку прошле сезоне, када сам пред собом имао велике задатке – да одбраним три грен слем титуле и прво место на ATП листи“, рекао jе Ђоковић коjи jе у кариjери освоjио шест грен слем титула – четири Aустралиjен Oпена, Вимблдон и УС Oпен.

Oн jе додао да се потпуно опоравио за наредне изазове.
„Научио сам лекциjу и схватио кроз какво сам искуство, у ствари, прошао и сада сам спреман за нове изазове“, рекао jе Ђоковић.

Наjбољи српски тенисер сматра да су му Роџер федерер, Eнди Mареj и Рафаел Надал пођеднако опасни противници.
„Не могу посебно да издвоjим ниjедног од њих. Сва троjица су ми велики ривали“, рекао jе Ђоковић.

Oн jе нагласио да jе био импресиониуран издањем Надала на турниру у Бразилу, где jе Шпанац освоjио прву титулу откако се овог месеца вратио на терен после седмомесечне паузе због повреде колена.
„Oн и даље игра веома, веома добро на шљаци, а од њега нисам ни оцекивао слабиjу игру. Иначе, не могу да тврдим како се он заиста физички осећа, али резултати говоре сами по себи – Надал игра у финалима, освоjио jе титулу, иако се ради о турниру из сериjе 250, у коjима он годинама ниjе учествовао“, рекао jе Ђоковић и додао да ће наjновиjи успеси Надалу послужити за повећање самопоуздања.

Српски тенисер не криjе да му jе наjвећи циљ у 2013. осваjање титуле на Ролан Гаросу, jединог грен слема чиjи пехар нема у витрини.

(Танјуг)