Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ изгубио сет, па се наљутио и рутински добио Хуркача (ВИДЕО)

0

Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Вимблдона победивши Хуберта Хуркача после четири сета – 7:5, 6:7 (5), 6:1, 6:4.

Најбољи тенисер света у наредном колу играће против Феликса Оже-Алијасима или Ига Умбера.

Српски играч сусрео се са до сада најтежим ривалом на овогодишњем Вимблдону, пошто је млади Пољак одигра два изузетно квалитетна сета.

Од старта меча могло је да се види да ово неће бити нимало лак испит за Ђоковића. Његова игра није била на највећем нивоу, а Хуркач је играо добар тенис.

Спасавао је брејк лопте Ђоковић, а онда је у идеалном тренутку одузео сервис противнику. Најбољи играч света у једанестом гему прави брејк, а потом у дванестом га потврђује за 1-0 (7:5).

У другом сету гледали смо добре размене, игра се распламсала и навијачи су уживали. Најлепши поени углавном су припадали 22-годишњем тенисеру, који је бриљирао на мрежи.

Брејкова није било и сет је отишао у тај-брејк. Пољак је тамо имао нешто више среће, али и знања, и заслужено резултатом 7:5 долази до изједначења.

Ово као да је наљутило најбољег тенисера света. Други сет трајао је више од сат времена, а трећи свега 23 минута. Новак дуплим брејком долази до поновног вођства – 6:1.

Сличан епилог видели смо и у четвртом периоду игре. Новак је брзо одузео сервис Хуберту и до краја није имао проблема да га и задржи. Ђоковић је имао и шансу за дупли брејк, али је Хуркач успео да освоји који гем више у односу на трећи сет.

На крају најбољи тенисер света долази до победе резултатом 7:5, 6:7 (5), 6:1, 6:4.