Дивац и Бјелица играли кошарку са затвореницима озлоглашеног америчког затвора

0

Играчи Сакраменто кингса, предвођени главним менаџером Владом Дивцем, посетили су затвор који се налази недалеко од града и играли су кошарку са затвореницима.

Фолсом је један од најстрожих америчких затвора, у којем је смртна казна извршена над 93 осуђеника, а славан као место одржавања концерта Џонија Кеша, пише „Индекс“.

Налази се само 30 километара од главног града Калифорније Сакрамента.

Један од симбола тог града је НБА клуб Сакраменто кингс, а његови играчи, предвођени главним менаџером Владом Дивцем, посетили су оближњи затвор.

Обишли су све делове чувене институције, дружили се са затвореницима, причали с њима, а круна посете био је кошаркашки меч и фотографисање с одушевљеним осуђеницима.

У саопштењу „Кингса“ о посети Фолсому стоји:

„Као део иницијативе ’Играј за правду‘, посетили смо Државни затвор Фолсом како бисмо разговарали и играли кошарку са затвореницима, подигли наративе наде и искупљења, не би ли се скинуле стигме повезане с појединцима — диспропорционално према људима различитих боја коже и сиромашнима, који се налазе на издржавању затворске казне.“

Међу играчима који су били у посети затвору, био је и репрезентативац Србије Немања Бјелица.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!