Прочитај ми чланак

Ђилас: Селектор Србије може да буде и странац!

0

224542_djilas-beta_f

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас каже да није немогуће да једнога дана селектор “орлова” буде и странац!

Он је истакао у разговору за “Информер” да нема проблем да ангажује страног стручњака, као и да ће у скорије време доћи моменат када ће наша селекција морати да има у саставу и стране играче.

– Може странац да буде селектор, не видим ништа лоше у томе. Ако је Давид Блат могао да води Русију, зашто би био проблем да страни стручњак буде селектор Србије. Мада мислим да је сада прерано говорити о томе – каже Ђилас за “Информер”.

ДОЋИ ЋЕ ВРЕМЕ ДА АНГАЖУЈЕМО СТРАНЕ ИГРАЧЕ

Први човек српске кошарке је, такође, открио да ће доћи време и за натурализованим Србима у националном тиму.

– Ми још нисмо спремни да страним играчима дамо пасош и позовемо их у репрезентацију. Тај став поштујем, али нас тај став чини слабијим у односу на друге репрезентације. Ни Ибака није Шпанац, нико из репрезентације Франсуске није рођен у тој земљи, Македонци су довели Мекејлеба и тако даље.

– Поштујем жељу да се боримо са нашим снагама, али доћи ће време када ћемо морати да размислимо о позивању странаца у национални тим – каже председник КСС.

МОГАО САМ ДА КАЗНИМ ОНЕ ШТО НИСУ ХТЕЛИ ДА ИГРАЈУ ЗА СРБИЈУ

Ђилас је затим рекао да очекује да се Србије пласира до петог места на шампионату Европе јер би то био велики успех, због пласмана на Светско првенство.

– Србија на свако такмичење одлази са жељом да га освоји, а не само да учествује. Међутим, када реално погледате ситуацију, пласман до петог места је успех.

– Имамо доста проблема са повредама играча и морамо бити реални због тога. Мада би могао да нас погледа и онај одозго, јер од 2002. и Индијанополиса нисмо имали баш среће – рекао је Ђилас, и додао да није хтео да кажњава играче који нису хтели да играју за репрезентацију.

– Не желим да кажњавам играче који неће да играју за репрезентацију иако имам право по прописима ФИБА. Једино што ми смета је што не кажу лепо да неће да играју или да су уморни, него се прича о лажним повредама. Играчи целу сезону одиграли без проблема и одједном су повређени кад треба да играју за Србију – резигниран је председник КСС.