• Почетна
  • ВИДЕО
  • ДЕРБИ: Којић лепим голом матирао Звезду у 90 минуту! (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

ДЕРБИ: Којић лепим голом матирао Звезду у 90 минуту! (ВИДЕО)

0
Starsportphoto

Starsportphoto

На стадиону у Хумској игра се 146. дерби. Лукач одбранио два пенале , Дринчић у 27. минуту постигао гол, Мрђа изједначио у 56. Којић увећао у 90.

Партизан је овом победом пришао на три бода заостатка у односу на највећег ривала, четири кола пре краја првенства.

Поред Којића, за ‘црно-беле’ феноменалан гол постигао је Никола Дринчић у 27. минуту, док је стрелац за Звезду био Драган Мрђа у 56.

Несвакидашње квалитетан меч почео је великом иницијативом Партизана, који се прописно испромашивао у првих 15 минута. Предњачили су Волков и Шкулетић, а у 25. минуту могли су да буду сурово кажњени.

Драган Мрђа пао је после старта Војислава Станковића у казненом простору, а Милорад Мажић показао је на белу тачку. Милош Нинковић је шутирао у десну страну, али је живу лопту ухватио Милан Лукач.

Казна за промашени пенал стигла је само два минута касније. На више од 25 метара Лазовић је оборен, а Дринчић је одлучио да шутира директно на гол. Лопту је ударио пуном преко унутрашње и она је завршила у самим ракљама немоћног Бајковића – 1:0.

Само седам минута касније, гости су добили нови једанаестерац, када је овога пута Трајковић уклизао Мрђи. Мијаиловић је преузео одговорност, гађао исто место као његов претходник, али је Лукач поново бриљантно одбранио.

До краја полувремена није било већих узбуђења, па је на одмор Партизан отишао са минималном предношћу.

Ток меча

Партизан: Милан Лукач – Мирослав Вулићевић, Војислав Станковић, Бранислав Трајковић, Владимир Волков – Никола Дринчић, Дарко Брашанац, Андрија Живковић, Никола Нинковић – Данко Лазовић, Петар Шкулетић;
Црвена звезда: Бобан Бајковић – Нејц Печник, Саво Павићевић, Дејан Келхар, Никола Мијаиловић – Горан Гогић, Александар Ковачевић, Милош Нинковић, Ненад Милијаш, Дарко Лазовић – Драган Мрђа.

Са центра су кренули ’црвено-бели’, а већ после 45 секунди имали су прву прилику. Никола Нинковић направио је себи проблем у ћошку терена, покушао је да испуца лопту, али је само додао до Мрђе, који је покушао из прве и погодио спољни део мреже.

На другој страни покушао је Партизан у петом минуту. Одбрана је избацила једну лопту, до које је дошао Живковић на десној страни, центрирао у казнени Звезде, али је Келхар избацио у корнер. Ударац из угла извео је Нинковић који је гађао гол, али је Бајковић добро реаговао.

У наставку акције створила се нова гужва испред голмана Звезде, Лазовић је пао, али је Мажић само одмахнуо руком.

Девети минут донео је први озбиљнији старт на утакмици, Никола Мијаиловић је фаулирао Лазовића и то му је била последња опомена пред жути картон. Дринчић је искоса са десне стране идеално центрирао, Волков је остао усамљен на петерцу, али је главом шутирао изнад пречке.

Већ у следећем нападу Партизан је имао нову добру прилику. Печник је уклизао Живковићу и одбио лопту до Шкулетића, нападач ’црно-белих’ је шутирао, међутим Бајковић је успео да укроти ту лопту.

Домаћи су наставили са иницијативом, нову прилику у 12. минуту промашује Шкулетић. Нинковић је после грешке одбране Звезде и одбијене лопте шутирао, она је на другој стативи стигла до усамљеног Шкулетића који није успео добро да је захвати.

У 16. минуту игре узвратили су изабраници Славише Стојановића. Вулићевић је хтео да врати лопту одбрани, Лазовић је пресекао попречни пас и кренуо у контру. Десни везни Звезде фаулиран је на десној страни, Милијаш је покушао директним ударцем и пребацио гол Лукача.

Није то пореметило екипу Марка Николића, која је наставила са нападима, али је такође наставила и да промашује. Никола Нинковић проиграо је Волкова на левој страни, бек је вратио повратну Брашанцу, који нити је шутнуо, нити је примио и пропала је нова прилика за Партизан.

После старта Брашанца, судија Мажић показује први жути картон на мечу.

Успела је Црвена звезда да организује један напад и да дође до пенала. Успео је Мрђа да искористи додавање главом Ковачевића, изађе испред Станковића који га је оборио и Мажић је показао на белу такчку. Милош Нинковић је преузео одговорност, шутирао у леву страну, али је Лукач ухватио живу лопту.

Казна за промашени пенал стигла је само два минута касније. На више од 25 метара Лазовић је оборен, а Дринчић је одлучио да шутира директно на гол. Лопту је ударио пуном преко унутрашње и она је завршила у самим ракљама немоћног Бајковића – 1:0.

Црвено-бели су од гола Дринчића полако кренули да преузимају иницијативу на терену, а већина њихових напада ишла је преко десне стране на којој су Лазовић и Печник. Словенац се у 32. минуту наместио на леву ногу, шутирао са 17 метара, право у Лукача.

То је била само увертира за оно шро ће се догодити минут касније. Са десне стране Милијаш је добио повратну лопту на неких 30 метара, пребацио је на леви бок, а Мијаиловић из прве главом упутио ка Мрђи. Нападач је стигао први до лопте, Трајковић је несмотрено уклизао и направио нови пенал.

Овога пута, лопту је узео Никола Мијаиловић, гађао исту страну као његов претходник, али је Лукач поново прочитао и одбранио. То је био укупно шести промашени пенал Звезде у овој сезони.

У 39. минуту досуђен је први корнер за црвено-беле који је извео Дарко Лазовић, али је Павићевић лопту упутио преко гола Партизана. Само минут касније Мрђа је изгубио трк за лоптом са Трајковићем и остао да лежи на терену због бола у десном рамену. После лекарске интервенције играч се вратио у игру.

Чим је судија означио крај првог полувремена навијачи Партизана су на југу запалили заставу Црвене звезде и изазвали мањи пожар који су сами

Помоћни тренер Црвене звезде Максимовић рекао је за Арена спорт на полувремену да не зна шта се дешава са играчима на терену:

– Не знам шта бих вам рекао о два промашена пенала. Мислим да се то никада у историји дербија није догодило. После овога можемо да пожелимо да нам никада више нико не суди пенале. Ништа не иде по договору који смо направили пре почетка утакмице. Покушаћемо у свлачионици током паузе да подигнемо екипу и да се вратимо у договорену игру.

Друго полувреме

Други део игре отворила је велика бакљада на северној трибини, а ’делије’ су после паљења, бакље почеле да бацају иза гола Партизана. Судија је сачекао да се угасе пиротехничка средства да би се почело са игром.

У првих пет минута није било много интересантних тренутака, игра је често прекидана због фаулова, а на трави су се нашли Волков и Лазовић. Први какав-такав напад организовала је Звезда, Милијаш је центрирао, а Трајковић избацио у корнер. Капитен гостију два пута је набацивао из угла, није било правих прилика.

У наставку напада, Мијаиловић је направио оштар фаул на средини терена, а Никола Нинковић наставио је са нападом. Дошао је до ивице казненог, ушао у дуел са Павићевић, пао и његови саиграчи су одмах затражили пенал.

Од тога ништа није било, а већ у следећој акцији, у 56. минуту, Звезда је изједначила. На левом боку нашао се Милијаш који је послао лопту по земљи, иза леђа одбране противника. Владимир Волков очајно је реаговао, избацио само до Мрђе који је издржао дуел са Станковићем и затресао мрежу – 1:1.

Опет је све било на ’нули’, а Партизан кренуо на све или ништа. Волков је извео аут, Шкулетић је ’преглавао’ до Живковића, који је из петерца погодио стативу.

146. вечитом дербију присуствује и бивши голман оба тима Владимир Стојковић.

У 64. минуту Никола Мијаиловић руши Данка Лазовића на ивици шеснаестерца и за то добија жути картон. Слободан ударац је извео Дринчић, али је Партизан од тога извукао само корнер (5)

Марко Николић у 65. минуту направио је прву измену, уместо Живковића ушао је Лука. Два минута касније Малбашић мења Нинковића.

Милош Нинковић је у 73. минуту имао шут према голу. Покушао је играч Звезде да искористи лошу одбрану Трајковића, али је лопту пребацио и преко Лукача и преко пречке.

Најбољу прилику да постигне нови гол за и даље актуелног шампиона Србије имао је Немања Којић у 87. минуту. Створила се гужва испред гола Лукача, лопта је избијена и стигла је до Шкулетића који се налазио у кругу. Он је на тренутак изгубио, али ју је покупио Малбашић и кренуо ка голу ривала.

Угледао је усамљеног Којића на десној страни, овај је ушао у казнени, каснио са ударцем и његов покушај је изблокирао Павићевић.

У 90. минуту Немања Којић је после центаршута постигао еврогол за вођство Партизана 2:1. Мажић је продужио дуел четири минута.

Ни ту није био крај узбуђењима, пошто је Драган Мрђа пропустио одличну прилику да поравна, само неколико тренутака касније. Њега су самог на петерцу оставили дефанзивци Партизана, али он није успео да спроведе у мрежу центаршут Милијаша из скраћеног корнера.

Покушавали су гости дугим лоптама до краја, али нису успели да створе конкретну прилику и Партизан је победио са 2:1.

(Б92, Вечерње новости, Арена ТВ, MojaSporTV)