• Почетна
  • СПОРТ
  • Ђемба Ђемба: Трчаћу у доњем вешу око стадиона ако освојимо титулу!
Прочитај ми чланак

Ђемба Ђемба: Трчаћу у доњем вешу око стадиона ако освојимо титулу!

0

sp-djemba_620x0

Када је против Лудогореца у Разграду „похапсио“ домаће везњаке у последњих двадесетак минута, а притом стигао и да разигра остатак тима, многи су били спремни да ставе руку у ватру да је Ерик Ђемба Ђемба појачање које Партизан тражи дуже време. Ипак, реванш у Хумској, а и свака наредна утакмица Камерунца у црно-белом дресу, показали су да је то био трзај свежине, никако спремности тамнопутог везисте.

У међувремену га је и повреда спречила да се устали у стартној постави, а сада после два месеца боравка у Хумској искрено говори о периоду који је иза њега.

– Нисам ни разочаран ни задовољан. Осећам се боље него на почетку и верујем да ћу до зиме да будем стопостотно спреман. Идем корак по корак, радим напорно и јасно је да је за пуну спрему потребно и играти утакмице. Биће све у реду – смеје се Камерунац.

Учинак екипе је до гостовања у Новом Саду био готово перфектан. Пораз на „Карађорђу“ по Ђембиним речима не може да баци под ноге све до сада остварено.

– Први смо, а да смо лоши табела не би могла да изгледа тако. Тежак период је иза нас, играли смо квалификације Лиге шампиона и Лиге Европе где смо и поред неуспеха показали да поседујемо квалитет. Изашли смо из тога и јачи, и сада морамо максимално да будемо посвећени купу и првенству.

На старту мисије у Хумској Ђемба Ђемба није био одушевљен играчким кадром који је затекао, али је временом променио мишљење.

– Имамо одличан тим. Ту је много сјајних младих фудбалера, издвојио бих Живковиће. Та два „скраћена“ момка су стварно супер, пред њима је велика будућност.

Ђемба можда није успео још да се наметне на терену, али јесте шалама у свлачионици. Камерунац је навео ко њега успева да доведе до суза.

– Саша Илић је најсмешнији капитен на свету. Обрад, Волков, Саша Марковић, ма сви су сјајни имамо заиста одличан амбијент у свлачионици. Уче ме свашта, верујем да ћу убрзо знати српски да могу нормално да комуницирам. Знам и ружне речи, али не смем да их причам, избациће ме председник из клуба.

Добро је Камерунац упознат колико би клубу и навијачима значила седма узастопна титула, отуд и обећање на крају разговора и без питања.

– Ако освојимо титулу скинућу се го и трчати око целог стадиона, то обећавам. Додуше, не скроз го, задржаћу доњи веш – завршио је Ђемба.

ДЕРБИ ЈЕ ТУЧА!
Није тамнопути везиста још имао прилику да осети чари београдског вечитог дербија, али тврди да после прича саиграча има осећај као да је био део те приче.
– Чуо сам да је то туча, не буквално, али да постоји позитивни набој, од јутра до завршетка утакмице. То волим, једва чекам, биће много добро – истакао је Ђемба уз напомену да је и у Београду посвећен хобију, куповини дресова за пријатеље у Камеруну.

(Новости)