Прочитај ми чланак

Дауда: Звезда има тим за титулу!

0

313208_1-a-dauda4_f

Прорадио је Абиола Дауда, ас њим се и Црвена звезда помакла из живог блата у које је склизнула са две разочаравајуће игре. Далеко од тога да је тим Славише Стојановића играо за похвалу против Пролетера у Купу (3:0), али у доба када су и критеријуми најџангризавијих звездаша драстично опали, победа над друголигашем спада у ред оних којима се у зубе не гледа.

– Ово је веома важна победа после два лоша резултата. Донеће нам равнотежу и самопоуздање. За мене су значајни и голови јер су они мој посао. Трпео сам критике кад нисам погађао, али сада сам то урадио двапут, што ће допринети да будем бољи и сигурнији – каже Дауда.

Утисак је да екипа психолошки делује лабилно?

– Не бих рекао да смо психолошки нестабилни после два лоша резултата. И великим тимовима као што су Реал и Барселона то се догоди и сигурно их уздрма, али наставе даље. Треба да верујемо једни у друге, у тренера иу себе, да изађемо на терен и покажемо колико вредимо. Није лако играти под притиском, али ми смо ту јер можемо да се изборимо са тим. Уосталом, не мора увек да се постигне гол на почетку, како то навијачи прижељкују. Фудбал се игра 90 минута, и важно је стрпљење.

Како лично излазите на крај са све јачим притиском?

– Не размишљам много о томе, јер кад се оптеретиш онда не играш како треба и постанеш мета критика. Наши навијачи нису задовољни резултатима, али тај притисак не сме да буде разлог да опет играмо лоше.

Играли сте и сами у шпицу иу пару с другим нападачем, шта вам више одговара?

– Није ми важно да ли ћу бити сам или у тандему. У обе варијанте треба да играмо као тим, да будемо добри у офанзиви и чврсти у одбрани. Ако то урадимо, није важно колико је нападача на терену, јер све иде како треба.

Утисак је да губите много енергије враћањем уназад по лопту због недостатка употребљивих пасова?

– Не знам … То покушавамо да исправимо на тренинзима. Ако треба 100 пута да се вратим назад због екипе, то ћу и да урадим. Али желим и да будем напред, у шансама за гол јер се на основу тога оцењује мој учинак. Ипак, увек ћу се радије жртвовати за тим, него да по сваку цену показујем шта знам.

Да ли је овај победа може да најави боље дане?

– Да, мислим да ће нам сада кренути. Ми смо показали квалитет и против Доњег Срема и заслужили смо да победимо. Нажалост, против Вождовца смо изгубили јер смо се испромашивали, пре свих ја, због чега и осећам одговорност. Сада смо дали три гола, иако смо имали несигуран почетак. Боља игра свих линија у наставку је добар наговештај за будућност.

Сматрате ли и даље да је овај тим способан да донесе титулу на „Маракану“?

– Наравно! Зато и радимо напорно сваког дана. Да је другачије не бисмо били овде. Сви се трудимо, тренер даје све од себе … Циљ је титула, то сви очекују од нас. Заостатак јесте велики, али далеко је мај, а тада се прави завршни рачун. Треба да верујемо да ћемо тада бити испред свих – поручио је Дауда.

Нинковић МУЧЕ ЛЕЂА

Тренинг опоравка пропустио је Милош Нинковић, који је против Пролетера први пут носио Звездину капитенску траку. Искусни везиста је још на Врачару осетио бол у леђима, а стање се погоршало после 90 минута на лошем терену у Новом Саду. После терапија, Нинковић у среду треба да се врати у погон, а на вечерњем тренингу биће јасније и да ли ће моћи да игра у недељу против Спартака.

(Новости)