Прочитај ми чланак

ДА СЕ ЧОВЕК НАЈЕЖИ! Навијачи Зенита дошли на Косово и заслужили вечну захвалност..

0

- Били су одушевљени пријемом. Навијачи Зенита много воле Србију и рекли су да ће се сваке године трудити да још више помогну. Манастиру Грачаница су поклонили уникалну копију иконе Светог Серафима Вирицког са благословом оца Артемија из Санкт Петербурга

Хумано срце и велику љубав према Србима још једном су испољили навијачи Зенита из Санкт Петербурга традиционалном посетом Косову и Метохији за Видовдан.

Педесетак навијача Зенита и хокејашког клуба СКА из Санкт Петербурга провели су Видовдан са српским становништвом у Метохији, посетивши манастире Грачаница и Високи Дечани. Са собом су донели новчани прилог који ће уз помоћ свештенства Српске православне цркве бити подељен деци и најугроженијем становништву.

– Браћа из Русије традиционално долазе на Косову и Метохију. Ово је њихова трећа посета за Видовдан. У манастиру Грачаница предали су 3.350 евра мати Ирини која ће новац разделити српској деци. Већина Руса је истог дана морало да се врати кући јер су имали резервисане летове за повратак – прича за Курир Зоран Лекић, један од домаћина навијачима Зенита и додаје:

– Били су одушевљени пријемом. Навијачи Зенита много воле Србију и рекли су да ће се сваке године трудити да још више помогну. Манастиру Грачаница су поклонили уникалну копију иконе Светог Серафима Вирицког са благословом оца Артемија из Санкт Петербурга. Њима за узврат мати Ирина из Грачанице даривала је икону Светог цара Лазара и много им се захвалила.

Ипак, ту се није завршила хумана мисија руских навијача.

Јовић прошао лекарске, али велико неслагање медија око обештећења које добија Звезда! У оба случаја је мизерно!

– Брат Владимир је са нама четворицом Срба остао још један дан на Метохији. Сутрадан смо обишли Високе Дечане, Пећку патријаршију и Гориоч. У Дечанима нас је угостио отац Исаија. Само за нас су открили мошти Светог Стефана Дечанског да их целивамо. Позвао је Русе да следеће године остану на преноћишту у манастиру када нас посете.