Прочитај ми чланак

Да ли ће Ђорђевић звати Марјановића?

0

Питање од милиона долара је да ли ће селектор променити мишљење и звати Бобана Марјановића.

đorđevic marjanovic

Много прашине је подигла одлука српског центра да не буде део тима у квалификацијама, а иако се то и очекивало због његове ситуације са уговором у НБА, селектора Ђорђевића је „повредио“ тренутак коначне одлуке.

Марјановић је наводно вече пре него што је Ђорђевић требало да саопшти коначан списак коначно преломио и одустао.

„Бобан нам је данас рекао да не жели да игра, а пре 20 дана је био вољан, жељан. Тако да сам затечен као и сви играчи овде“, рекао је тада селектор.

Марјановић у дресу Србије: У19 првак света, У20 првак Европе, отпао са списка за Евробаскет 2009. и Мундобаскет 2010, дебитовао на ЕП 2011. Сан Антонио Спарси му забранили да игра на ЕП 2015.

Он је изабрао 12 момака који су без проблема освојили квалификациони турнир у београдској Арени и умногоме заслужили да се нађу и у Рију.

Ипак, Ђорђевић је однах након победе над Порториком у финалу истакао да ће осим њих на припреме на Копаоник водити још четворицу играча.

Међу та четири имена није истакао Марјановића, него повређене Немању Бјелицу и Милана Мачвана, те младе Радета Загорца и Марка Гудурића, који су последњи отпали са прелиминарног списка за квалификације.

У међувремену, Загорац је саопштио селектору да не рачуна на њега јер иде у САД где ће играти Летњу лигу за Мемфис Гризлисе, који су га недавно драфтовали.

Истовремено, огласио се Марјановић који је помало беспотребно истакао да су сада „отклоњене све препреке“ за његово учешће у националном тиму.

„Као што сам већ у неколико наврата рекао, моја велика жеља је да поново носим дрес Србије. То се никад није ни доводило у питање. Сада су отклоњене и све препреке које су стајале на путу да се ставим на располагање селектору. Ако причамо о мојим жељама и емоцијама, наравно да бих желео да играм за репрезентацију на Олимпијским играма и помогнем јој да оствари што бољи резултат, али поштујем сваку одлуку селектора“, рекао је Марјановић.

Јавност је подељена, многи разумеју Марјановићеву одлуку да прво реши свој клупски статус и своју будућност, посебно када се знају стриктна правила НБА лиге у вези са уговорима, док други сматрају да ништа не би требало да буде важније од репрезентације.