• Почетна
  • СПОРТ
  • Чувај се Звездо – стижу Гробарке: Црно-беле одбојкашице желе ЛШ!
Прочитај ми чланак

Чувај се Звездо – стижу Гробарке: Црно-беле одбојкашице желе ЛШ!

0

partizana-1372162534-330181
Српско спортско друштво Партизан од данас је богатије за новог члана, пошто је после 40 година паузе, поново оформљена женска одбојкашка секцију.

(Курир)
Потписивањем уговора о спортско-техничкој сарадњи са женским одбојкашким клубом Визура формиран је клуб Партизан-Визура, који ће се такмичити у првој женској лиги Србије, а екипу ће водити повратник у српску одбојку Дарко Закоч.

Седиште клуба биће у Хумској, канцеларије у Тошином бунару, док ће одбојкашице носити дресове са црно-белим обележјима.

Председник Партизана Ненад Голијанин рекао је да су црно-бели овом сарадњом добили на материјалном, моралном и спортском плану.

„Добили смо дворане, теретану, фитнес центре, базене. Имамо визију, очекујем да нам помогне и држава, јер без њене помоћи тешко могу да се пронађу средства и спонзори“, рекао је Голијанин на конференцији за медије.

Он је истакао да идеја о формирању женског клуба постоји одавно и да ју је покренуо председник Визуре Зоран Радојичић.

„У почетку нисам имао разумевања док нисам добро упознао Зорана и схватио да је он човек који много може да пружи српској одбојци“, додао је Голијанин.

Председник Визуре Зоран Радојичић рекао је да му је жеља да његов клуб у будућности игра у Лигу шампиона.

„Остварио ми се сан као великом партизановцу. Да бисмо изборили пласман у Лигу шампиона морамо да будемо прваци земље, што неће бити нимало лако, јер Црвена звезда је клуб који одлично функционише и прави запажене резултате“, рекао је Радојичић.

Повратник у српску одбојку Дарко Закоч, бивши тренер Јединства и Поштара није крио задовољство што су челни људи Партизана управо њему указали поверење.

„Биће потребно много труда и рада, јер имамо великог ривала испред нас, али ја се никада нисам плашио изазова и надам се да ћемо испунити очекивања руководства“, рекао је Закоч.

Формирању женске секције Партизана присуствовао је и бивши репрезентаивац Југославије, а сада председник Савеза за школски спорт Жељко Танасковић.

„Ова сарадња донеће подизању квалитета у женској и мушкој одбојци, као и један више вечити дерби. Ово је спој доброг, лепог и корисног и убеђен сам да ће овај клуб настави да ствара добре одбојкаше“, рекао је Танасковић.

Промоцији клуба на теренима на Калемегдану присуствовао је председник Одбојкашког савезе Србије Александар Боричић, велики број бивших и садашњих играча Партизана, Александар Атанасијевић, Алекса Брђовић, бивши кошаркаш Срећко Јарић и многи други пријатељи клуба.