Прочитај ми чланак

Црвено-бело руше традицију на Врачару

0

Igraci Crvena zvezda

Последњи пут Црвена звезда је славила на стадиону Обилића, против Рада, пре две године. У недељу се нада добром поправном.

РАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Стадион Обилића. Судија: Миленко
Вукадиновић (Београд). Почетак у 13.00.
РАД: Кљајић – Милошевић, Витас, Ћирковић, Родић – Распоповић, Станојевић – Луковић, Павловић, Антић – Ђурђевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић – Вешовић, Крнета, Араухо, Мијаиловић – Гогић, Милијаш, Нинковић, Милуновић (Касалица) – Мрђа, Дауда.

Други пут за мање од два месеца Црвена звезда долази на стадион на којем се њени успеси броје на прсте једне руке. Обилићев терен у Улици господара Вучића често је био неосвојиви бастион за тим из Љутице Богдана, без обзира на то да ли су домаћи тим били „витезови“ или принудно Рад и Вождовац, који је у септембру нанео један од најболнијих пораза црвено-белима (1:0).

Зато пред дуел у недељу (13.00 – Аренаспорт) с „грађевинарима“ међу црвено-белима мора да буде опреза као да у најмању руку играју вечити дерби, тим пре што ће без нова три бода победа над Партизаном бити у великој мери обезвређена.

– Морамо бити на једнаком нивоу дисциплине и одговорности као у дербију. Свесни смо значаја утакмице, али и чињенице да често после победа над Партизаном Звезда одигра слабије наредни меч. На додатни опрез позива то што играмо на стадиону на којем у последње време немамо запажене резултате – опомиње тренер Славиша Стојановић.

Звезда на мегдан Раду, који је прошле сезоне на истом стадиону голом Уроша Ђурђевића изборио реми против црвено-белих (1:1) и удаљио их од титуле, излази значајно ослабљена. Због четвртог жутог картона изостаће један од најстандарднијих играча ове јесени Нејц Печник, док ће због искључења у дербију паузирати млади штопер Дарко Лазић. Над учешћем повређеног Филипа Касалица „висиће“ неизвесност до пред саму утакмицу.

Очекује се да тренер Славиша Стојановић поново врати екипу у формацију 4-4-2, која је за дерби била трансформисана у 4-2-3-1. То би значило да ће међу стартере поново Драган Мрђа, као партнер најбољем стрелцу екипе Абиоли Дауди, а прилику би могао да добије и Лука Милуновић.

– Рад има младу екипу, која ће сигурно играти лакше после победе у прошлом колу, а биће и растерећени јер је улога фаворита на нашој страни. Међутим, и нама је победа над Партизаном улила самопоуздање и уколико одиграмо максимално ангажовано и одговорно неће бити никаквих проблема – каже Милуновић.

Последњи тријумф на Врачару Звезда је остварила пре две сезоне, такође против Рада (2:1), када су преокрет у другом полувремену донели Евандро и Калуђеровић, поготком у надокнади времена. Да ли је дошло време да црвено-бели коначну скину враџбине са Врачара?

– Не обазирем се на статистичке податке. То можда јесте занимљиво за медије, све те приче о традицијама и слично, али то нема никакве везе с игром. Све је на нама и верујем да ћемо наставити серију победа – поручио је Лука Милуновић.

(Вечерње новости)