Прочитај ми чланак

ЦРВЕНО-БЕЛИ ИЗРЕШЕТAЛИ КРAЉA: Кошаркаши Звезде на крилима Делија срушили Реала

0

Кошаркаши Црвене звезде наставили су да приређују својим навијачима чудесне победе срушивши Реал Мадрид у Пиониру у 14. колу Евролиге.

Звезда је ношена фантастичним навијањем савладала највећи шпански клуб са 82:70.

Од самог старта било је јасно да је Звезда спремна за велику победу. Одбрана и концентрација су од старта били на нивоу, па је Реал у само у неколио наврата имао предност у Београду.

Звезда је добила све четири деонице, у потпуности је надиграла великог ривала и скинула му је ’скалп’ у Београду другу годину заредом. На полувремену је било +8 за изабранике Дејана Радоњића, а Реал у наставку ниједном није повео. Ово је шеста победа Звезде у Евролиги, док је Реал претрпео пети пораз.

Марко Симоновић је завршио са 20 поена, 12 је додао гудурић уз 3 скока, а по 11 су постуигли Јовић и Кузмић. Код гостију, Тејлор је заблистао са 25 поена и 7 тројки, а Љуљ је додао 12 поена.

У наредном колу 29. децембра у Београд стиже првак Европе ЦСКA.

Ток меча:

На самом почетку Дончић је показао због чега се о њему толико говори убацивши тешку тројку преко руке Јовића.

Узвратио је Џенкинс на исти начин, а после неколико сјајних одбрана Јовић и Дангубић донели су вођство од 8:3.

Звезда је од старта имала велику подршку са трибина, али и веома квалитетног ривала кога је у меч вратио Тејлор са пет везаних поена – 8:8.

И у наставку прве деонице било је изједначено. Звезда је играла одличну одбрану, али у нападу није успевала да пронађе решење, па је Реал успевао да се одржи у игри. Звезда је после 10 минута водила са 20:19 уз 5 поена Волтерса и по 4 Дангубића и Митровића.

Ипак, на старту друге деонице Звезда је направила неколико јефтиних грешака (Волтерс и Гудурић), па је Реал брзо серијом 6-0 преокренуо (25:22).

Уследио је тајм-аут и одговор Звезде. Симоновић, Гудурић и Јовић покренули су серију Звезде 14-0 (36:25). Играла је Звезда брилчјантно у тим тренуцима.

Добијали су играчи много енергије са трибина, па скупоцени Реалови играчи нису могли да дођу до изражаја. Све то донело је црвено-белима +8 на полувремену – 43:35.

Почетком другог полувремена Тејлор, Aјон и Љуљ брзо су вратили Реал у игру – 45:42. Звезда је одговорила и поново је дошла до осам поена вишка, али никако није успевала да сачува Џефа Тејлора који је остајао сам у ћошку и убацио је пет тројки већ до 25. минута.

То је ипак био практично једини пропуст црвено-белих у добрани. сваки играч је давао допринос, а у финишу треће деонице и напад је дошао до изражаја.

Лазић и Гудурић убацили су по тројку, Јовић је одлично дириговао, па је Звезда имала плус 11 после 30 минута (62:51).

Почетком последње деонице Гудурић је поентирао у контри за 67:51 и деловало је да је Звезда близу победе. Ипак, Дрејпер је убацио четири везана поена и Реал је претио да се врати и учини завршницу занимљивом.

Уследила је паметна игра Звезде која се фокусирала на одбрану, па Реал више од два минута није постигао кош.

Реал је покушао практично на силу да се врати у меч, а Ласо и Ноћиони су добили по техничку због бурних реакција. Звезда није то у потпуности искористила, Симоновић је промашио три узастопна слободна бацања, а црвено-бели имали су +15 три и по минута пре краја – 75:60.

Ту је меч и одлучен, а навијачи су у финишу сјајном подршком поздравили нову велику победу својих љубимаца.