Прочитај ми чланак

Црвена Звезда шампион Европе у ватерполу!

0

zvezda-barseloneta-vaterpolo-1370031157-318767(Курир)
Ватерполисти Црвене звезде освојили су титулу првака Европе, по први пут у историји клуба, пошто су у финалу Евролиге на Бањици поразили Југ са 8:7.

Црвена звезда је у сјајном амбијенту на Бањици добро почела меч, али никако није успевала да стекне два гола преедности. Што се то није догодило најзаслужнији је црногорски ватерполиста Никола Јановић, који је задавао највише проблема екипи тренера Дејана Савића.

Бањица је прокључала почетком трећег квартала када су Страхиња Рашовић и Душко Пијетловић Звезди донели два гола предности по први пут на мечу. Нажалост изабраници тренера Дејана Савића до тада су потпуно стали што су Хрвати искористили и преокренули са 5:6. Драму пред четврту четвртину донео је Страхиња Рашовић голом за 6:6. Последњих осам минута одлучиће новог првака Европе.

Вапенски је голом отпочео последњу четвртину. Три минута пре краја Бошковић је изједначио, али је Аврамовић у наредном нападу вратио предност на страну нашег тима, који игра одлично ношен навијачима. Два минута су до краја.
Звезда минут пре краја креће у напад за титулу, али нема гола.  Ни Југ није погодио, све ује готово

Текстуални пренос

Голчина Аврамовића 8:7

Бошковић је погодио после дугог напада Југа, 7:7

Прорадио је Вапенски 7:6 води Звезда

Четврта четвртина

Коначно гол за Звезду, Страхиња Рашовић 6:6

Опет Јановић Хрвати воде 6:5

Нови погодак за Југ 5:5

Допуд је погодио

Са центра Пијетловић, први пут Звезда има два гола предности 5:3

Довбру акцију Звезде крунисао је Страхиња Рашовић.

Трећа четвртина

Никола Јановић је и поред блока два играча Звезде погодио гол, 3:3

Прлаиновић погађа из фаула

Друга четвртина

Маро Јоковић за ново изједначење 2:2

Рађен је погодио и Звезда први пут води

Звезда је са играчем више изједначила преко Пијетловића

Никола Јановић је постигао први гол за Југ

Прва четвртина

Црвено-бели ће се са хрватским клубом борити за прву титулу шампиона Европе, док Југ већ има три трофеја намењена најбољем тиму континента. Последњи пут, Југ је титулу Лиги шампиона освојио 2006. године.

Звезда ће, такође, играти за ‘триплу круну’, пошто је већ освојила титулу шампиона Србије, као и трофеј у националном Купу.

Изабраници тренера Дејана Савића до финала завршног турнира стигли су победом над Барселонетом са 9:5, док је Југ био бољи од Партизана са 8:7.