• Почетна
  • СПОРТ
  • Фудбал: Црногорци одолели Енглезима, туча у Подгорици (Видео)
Прочитај ми чланак

Фудбал: Црногорци одолели Енглезима, туча у Подгорици (Видео)

0

engleski-navijac-u-cg(Курир)
Стрелци су били је Вејн Руни у шестом и Дејан Дамјановић у 75 минуту
Фудбалске репезентације Црне Горе и Енглеске ремизирале су (1:1) у Подгорици у дерби мечу Х групе квалификација за одлазак на Светско првенство 2014. године у Бразилу, а стрелаци су били је Вејн Руни у шестом и Дејан Дамјановић у 75 минуту.

Од првог минута Енглези су имали више од игре а непосредмно пре поготка Рунија, фудбалер Манчестер јунајтеда је погодио стативу гола Младена Божовића.

У другом полувремену селектор Црне Горе Бранко Брновић, направио је прави потез и уместо Митра Новаковића, на терен послао Дејана Дамјановића, који је петнаест миониута пре краја меча искористио гужву у петерцу и убацио лопту иза леђа голмана Харта.

 

Пред меч у Подгорици се како је јавила агенција Асошијетед прес десила туча у којој су повређена два навијача гостујуће репрезентације. Према писању енглеских медија током меча је на трибинама стадиона Под Горицом дошло до туче две групе домаћих навијача, међу којима је атмосфера све време била наелектрисана.

Енглези ипак примећују да су црногорски навијачи аплаузом сипратили интонирање химне Енглеске.
Црногорски медији писали су читавог дана о томе, да је атмосфера у граду сјајна, да је у кафићима обустављено спремање кафа, док се пиво точило у великим количинама. Навијачи су песмом подржали Вучинића и другове.

crna-gora-engleska-2013-1364341659-288332

Почела је утакмица.

Иако су црногорски медији читавог дана извештавали о одличној атмосфери на стадиону и у граду, Асошијетед прес је објавила слике на којима се виде двојица енглеских навијача како се држе за главу.

Пола часа пре почетка меча стадион је скоро пун на трибинама је 13000 навијача, а на северу где се налазе најватерније присталице домаћег тима истакнут је транспарент: „Да је вјечна Грна Гора“

ЦРНА ГОРА: Младен Божовић – Баша, Савић, Џудовић, Волков – Новаковић (46 Дамјановић), Вукчевић, Зверотић, Владимир Божовић (75 Делибашић) – Јоветић, Вучинић. Селектор: Бранко Брновић. 

ЕНГЛЕСКА: Харт – Џонсон, Лескот, Смолинг, Кол – Џерард, Керик, Милнер, Клеверли (77 Јанг) – Руни, Велбек. Селектор: Рој Хоџсон

Група Х 

Црна Гора – Енгеска 1:1 
Дамјановић 75 – Руни 6 

Украјина – Молдавија 2:1 
Јермоленко 61, Качериди 70 – Суворов 80
Пољска – Сан Марино 5:0 
Левандовски 21п, 50п, Пишћек 28, Теодорчук 61, Кошецки 90+2 

Табела: Црна Гора 14, Енглеска 12, Украјина 8, Пољска 8, Молдавија 4, Сан Марино 0.