• Почетна
  • СПОРТ
  • Човић: У Србији већ 12 година траје тортура Партизана
Прочитај ми чланак

Човић: У Србији већ 12 година траје тортура Партизана

0

Човић је рекао да је тај клуб одувек желео да има нормалне односе са Партизаном чему сведочи случај Ненада Миљановића, када црвено-бели упркос неплаћеним дуговањима нису блокирали рачун комшијама.

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је данас да у Србији већ 12 година траје тортура Партизана над осталим клубовима.

Он се није сложио ни са изјавом председника Кошаркашког савеза Србије (КСС) Драгана Ђиласа да су оба клуба крива због прекида финалне утакмице Купа Радивоја Кораћа.

„Ђиласова изјава је политичка, јер не можете као председник КСС, који заступа оба клуба да дајате изјаву која није истинита. Инцидент су изазвали навијачи Партизана и не желим да доводим у питање званичне полицијске извештаје. Ђилас нема храбрости да каже истину, а истина је да 12 година траје тортура Партизана, државна и политичка, над осталим клубовима у Србији“, рекао је Човић у изјави Тањугу.

Он је додао да су главни кривци у том „процесу“ КСС и судијска организација Србије.

„Понављам овде се нажалост ради о политичком нападу оних који су 12 година подржавли диктатуру Партизана. Нећу има помињати имена, али од Тадића па надаље, јер је очигледно била идеја да се Звезда сруши. Сада када се Звезда подигла и жели на спортском терену да оствари резултат понавља се иста игра. Није задатак председника КСС само да врати дугове, него да држи организацију онако како треба, без политика и седења на две столице, држећи наводни мир говорећи да су оба клуба крива“, објаснио је Човић.

Председник Звезде је рекао да га је посебно изненадило то што је Ђилас, иако директан учесник и очевидац догађања на и ван паркета хале Језеро, дао изјаву на конференцији за новинаре у којој није поменуо нерегуларно суђење.

„Због свих препуцавања са тренером Партизана Душком Вујошевићем послао сам писму Ђиласу, које он никада није споменуо. У том писму је био конструктиван предлог како да превазиђемо ситуацију. Никада није заказао састанак да бисмо нашли решење и превазишли ситуацију“, казао је он.

 

(Танјуг)