Прочитај ми чланак

ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ПОБЕДИО ДРИМ ТИМ: Пешић открио шта ће Србија урадити на СП у Кини

0

Светилсав Кари Пешић верује да Србија има шансу против САД-а, али упозорава да прво мора да покаже озбиљан приступ да би дошла до тог дуела

Кад смо последњи пут победили Американце у кошарци, 2002. у четвртфиналу Светског првенства у Индијанаполису, селектор наше репрезентације био је Светислав Кари Пешић. То злато из САД-а је и последње у нашој богатој ризници, а како је злато велика жеља пред Мундобаскет у Кини, јасно је да реч легендарни Карија, тренутно тренера Барселоне, има велику тежину.

Пешић у најави МОЗЗАРТ Спорта за СП у кошарци у први план истиче квалитет целог шампоионата.
„Очекујем једно од најјачих светских првенстава досад. Кошарка ван НБА има фантастичан напредак. Не само у Европи. Али поготово у Европи. Најбоља кошарка се данас игра у Евролиги. То је мој став, не може нико да ми забрани то да кажем, а тај став могу и аргументовано да образложим, уз сва признања НБА“, јасан је Пешић.

У првој фази такмичења најозбиљнији ривал Србије биће Италија, коју Кари не види као кандидата за медаљу.

„Колико видим, Италијани ће доћи у јаком саставу, али без обзира на њихов квалитет, тешко ће се умешати у борбу за медаље. Али могу да утичу на ту борбу. Систем је другачији него раније… Сада мораш практично све време да побеђујеш ако желиш да идеш до краја, док си раније могао себи да приуштиш неки кикс у почетној фази. Зато ја важно да у сваку утакмицу уђемо озбиљно.“

Сви очекују финале Србија – Америка, а Пешић сматра да ако до тог меча дође, Орлови имају шансу за победу.
„Имаћемо доста добру репрезентацију у Кини, наша велика предност је што имамо континуитет и огромно искуство, одиграли смо неколико финала последњих година. Играчи су показали да могу да играју са сваким, па и с Американцима. На Олимпијским играма смо у групи имали победу у рукама. Дакле, имамо шансу, али прво треба стићи до те утакмице“, упозорава Пешић.

Комплетан интервју са Светиславом Пешићем погледајте на видео-клипу…

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!