Прочитај ми чланак

Чешка тенисерка из хотела: Новак је крив, губим време због политичког рата!

0

Рената Ворачова, чешка тенисерка која је, попут Новака Ђоковића, затворена у карантину у хотелу у Мелбурну, истакла је да је први рекет света међу разлозима за њено укидање визе. Она је у изјави датој чешким медијима рекла да је „Новак једним делом крив због свега што се догодило“.

„Ово се десило и због Новака. Мислим да нисам ни једина, јер је изузећа из здравствених разлога дато више. Волела бих да га пусте да игра, са друге стране. Ми смо спортисти, ту смо због тениса, не бавимо се овдашњим проблемима. Прочитали смо правила, испунили услове, добили изузеће након дугог поступка. Не видим из ког разлога је потребно седење у хотелу“.

Потом је телефонску изјаву за Лидове новини наставила:

„Надам се да ће Новак у понедељак успети на суду. У мом случају, све то би се отегло на још пар дана, а не желим да губим време због политичког рата. Не разумем зашто су ми тек након недељу дана рекли да ово што је важило тек тако више не важи. Нису били ни груби ни вулгарни, али није пријатно. Осећам се као у затвору, мада је најгоре било када су ми рекли да ми је укинута виза.“

Из Чешке је ка Аустралији упућена протестна нота у којој је изнет захтев за појашњењем одлуке да чешка тенисерка буде депортована, иако је претходно дозвољен улаз у земљу јер је испунила све услове који су постављени невакцинисаним тенисерима који су желели да учествују на Аустралијан опену.