• Почетна
  • СПОРТ
  • Руски амбасадор Чепурин позвао српског министра спорта да се угледа на Путина и Лукашенка
Прочитај ми чланак

Руски амбасадор Чепурин позвао српског министра спорта да се угледа на Путина и Лукашенка

0

vanja-cepurin

Амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин отворио је вечерас у галерији Руског дома у Београду изложбу „Архитектура Сочија – престоница ЗОИ 2014.“ на којој је представљена архитектура Сочија и олимпијски објекти.

-Русија се труди да уложи ресурсе и новац у развој зимских спортова, иако су зимски спортови прилично скупи. За спорт су, с једне стране, потребна средстава, а, са друге, лични пример. Наш председник Владимир Путин недавно је учествовао у једном хокејашком мечу и председник Белорусије Александар Лукашенко редовно игра хокеј. Волео бих када би и ваш министар Вања Удовичић научио неке од зимских спортова – рекао је Чепурин.

Ипак, неће бити олимпијског села. Према његовим речима, у луку Сочи за 15 дана упловиће два крузера у којима ће становати учесници ЗОИ.

Изложба је осмишљена као целина коју чине четири сегмента: архитектура Сочинске градске организације Савеза архитеката Русије 2008-2013, уметничка фотографија архитектура Сочија аутора Олега Комисарова, а биће представљени олимпијски објекти у Сочију, као и српски донатори у Сочију.

Значајан донатор изложбе је компанија Путеви Ужице која је у Сочију изградила више од милион квадратних метара .

(Правда)