Прочитај ми чланак

ЦАРЕВИ СА ОСТРВА: Навијачи Велса донирали новац сиротиштима у Београду!

0

Навијачи Велса поново су одушевили јавност у Србији, пошто ће донирати више од 100.000 динара једном од сиротишта у Београду.

Око 2000 присталица фудбалера Весла дошло је у Београд почетком јуна, када су се две репрезентације састајале у квалификацијама за Светско првенство. Резултат је на крају био 1:1, али оно што је прво одушевило Србе јесте донација крви 20 Велшана за рањеног навијача Партизана.

Три недеље после утакмице Удружење фудбалских навијача Велса сакупило је донацију за сиротишта у Београду, која су по њиховим речима у веома тешком стању.

Пол Корки из ФСФ (Фоотбалл Суппортерс Федератион) рекао је да нису могли да потроше сав новац у Србији.

„Када смо се враћали кући, остало нам је превише новца и маса људи је куповала Тоблероне и тако неке друге слаткише на аеродрому. Међутим, тада смо Тим Хартли и ја одлучили да скупимо паре, како не би људи трошили на глупости и да их уплатимо неком од сиротишта“, рекао је Корки.

Корки је напоменуо да су у Србији имали одличну добродошлицу од људи и да су једноставно хтели некако да се одуже.

„Сакупили смо 130.000 динара, то је негде око 850 фунти и морам рећи да смо прикупили много више него што сам очекивао. Тимов син живи у Београду, па ћемо му преко лета послати паре, а он ће се са британском амбасадом посаветовати којем је сиротишту најпотребније“, казао је Корки.

Уколико и ви желите да донирате, можете то урадити преко Фејсбук профила Пола Коркија.