Прочитај ми чланак

БРИТАНЦИ У ПАНИЦИ: Руси нашли савезника за нападе на Енглезе на Мундијалу

0

Не прође два, три дана а у британској штампи се појави нова информација о хаосу који чека енглеску публику која планира да оде у Русију на мечеве овогодишњег Светског првенства.

Последњу у низу таквих вести изнео је „Сан“, који тврди да се ових дана руски и аргентински хулигани договарају око заједничких напада на острвљане.

Према наводима овог листа, договори су већ постигнути на навијачким интернет форумима, а „Сан“ додаје да су недавно руски навијачи отпутовали чак у Буенос Ајрес, како би се утаначили сви детаљи „хулиганске сарадње“.

Велика Британија ових дана има прилично бурне политичке односе са Русијом, па су се умножиле и информације овог типа, нарочито када се има у виду кроз шта су енглески навијачи прошли на ЕУРО2016 у сусрету са присталицама „зборнаје команде“.

Тада су руски навијачи у више наврата ефикасно претукли Енглезе, како на улицама градова, нарочито у Марсељу, али и на трибинама стадиона.

Аргентинци, са друге стране, традиционално у огромном броју долазе на утакмице Светског првенства, а имајући у виду бруталност њихових навијачких група, као и вишедеценијско нетрпљење Енглеза, нарочито после Фокладнског рата, сарадња са Русима уопште није немогућа.