Прочитај ми чланак

БОЉИ ОД ПАРТИЗАНА: Сарајево први шампион Купа пријатељства

0

Фудбалери Сарајева славили су у финалу првог Купа пријатељства на Златибору против Партизана након бољег извођења пенала 0:0 (6:5).

Прво полувреме донело нам је добру игру оба тима. Првих 15 минута припало је Сарајеву које је променило тактику у односу на мечеве групне фазе и нападачки ушло у меч. Најбољу прилику бордо тим у овом периоду меча имао је у 15. минуту након корнера, али је одбрана Партизана била прибрана и отклонила опасност.

Након тога је чешће нападе започињао Партизан. Новић и Миросављевић су промашили зицере, а и са друге стране је у самом финишу меча сјајну прилику пропустио Коњалић.

Слична слика и у другом полувремену. Ипак, Партизан ће имати за чиме да жали након два зицера која је у финишу меча Миросављевићу одбранио голман Сарајева.

Након 80 минута без голова, шампионат је решен извођењем пенала. По један промашај на обе стране зачинила су и продужила серију коју је на крају обележио сјајни голман Сарајева Белмедин Диздаревић. Диздаревић је прво постигао гол у седмој серији, а затим одбранио шут Страхињи Павловићу за титулу.

 

Најбољи стрелци турнира су Бараган из Есоањола и Зукић из Војводине. Најбољи голман је Белмедин Диздаревић из Сарајева, а најбољи играч турнира је Мартин Новаковић из Партизана.