• Почетна
  • СПОРТ
  • Бљесак Милуновића пресудио у Борчи, пета победа Звезде у низу са Са Пинтуом!
Прочитај ми чланак

Бљесак Милуновића пресудио у Борчи, пета победа Звезде у низу са Са Пинтуом!

0

luka-milunovic_(Блиц)

Фудбалери Црвене звезде победили су БСК у Борчи са 1:0 голом Луке Милуновића у оквиру 24. кола Јелен Суперлиге. То је пети узастопни тријумф од доласка Рикарда Са Пинтуа на клупу црвено-белих, са којима не зна пораз, па су поново пришли водећем Партизану на четири бода заостатка.

Црвено-бели не знају за пораз под вођством Рикарда Са Пинтуа, а до нова три бода су дошли јако тешко, без повређених Дарка Лазовића и Абиоле Дауда.

Португалац се био определио за следећих 11: Бајковић, Вешовић, Микић, Спајић, Петковић, Гаридо, Милијаш, Каду, Милуновић, Ожеговић и Мудрински. За БСК су од почетка играли: Даниловић, Дуњић, Новаковић, Радуновић, Радивојевић, Рогач, Савковић, Нухи, Ајковић, Адемовић и Живковић.

Већи део меча игран је пред голом домаћих, који су се одлично бранили, али је тренутак непажње у 70. минуту искористио Лука Милуновић да пошаље лопту под пречку па су црвено-бели однели цео плен из Борче.

Буквално ништа се није догађало у првих 15 минута, након чега су гости имали прву, праву прилику. Петковић је пробио по левој страни и центрирао, а Мудрински закаснио и само окрзнуо лопту главом на петерцу, а није стигао ни Милуновић да је боље захвати на другој стативи.

Најистуренији нападач имао је још једну прилику у 32. минуту, а врло опасно било је после снажног шута Милијаша два минута касније у леви угао, који је крајњим напором зауставио голман Даниловић и спречио вођство Звезде. Добро су се домаћи бранили, знали шта желе, па се на одмор отишло без голова.

Тренер Звезде је одлучио да у свлачионици остане Ожеговић, који није на најбољи начин искористио указану шансу, па је у другом делу заиграо Филип Касалица. Прилику је добио и Натанијел Асамоа уместо Милијаша, а црвено-бели су заиграли веома офанзивно у последњих пола сата.

Ни то ништа није променило све до 70. минута, иако су се играле „викторије“ пред голом БСК-а, да би онда одговорност преузео Милуновић. Сам је кренуо по десној страни, ушао у казнени простор, имао и мало среће и левом ногом послао лопту под пречку за коначних 1:0. Приликом славља поједини навијачи су упали на терен, али су се брзо вратили на трибину.

Убрзо се закувао и пред голом Бајковића, када је Вешовић оборио Савковића и чини се да је судија Данило Грујић могао да покаже на белу тачку. Недуго затим, десни бек гостију и један од најбољих играча Звезде у последње време је због повреде морао да напусти игру, а његово место заузео је Филип Младеновић.

Минут пре краја могли су црвено-бели до 2:0 када је Микић пронашао Асамоу, али је он лоше захватио лопту из непосредне близине, није се снашао ни Мудрински, кога гол баш није хтео, па је Звезда дошла до минималног тријумфа у Борчи.